Els efectes de la pujada de l’IPC

Les estacions de servei estan radiants d’alegria: es revelen els seus últims ingressos

Les estacions de servei estan radiants d’alegria: es revelen els seus últims ingressos
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El gran increment de l’IPC ha tingut en els carburants i l’energia en general un dels principals motius que hagi arribat a xifres històriques. Tant que el Govern va adoptar la mesura d’aplicar descomptes a la gasolina i al dièsel per alleujar l’impacte del cost de la vida a les llars.

S’argumentava llavors que la guerra d’Ucraïna i la pujada de costos en general eren darrere d’aquest encariment, un argument que queda en dubte ara que es coneixen els ingressos de les estacions de servei l’últim any. 

Notícies relacionades

Al gener, les gasolineres més grans van registrar vendes diàries per valor de 27,7 milions d’euros, enfront una xifra que baixava fins als 23,4 milions d’euros l’exercici passat, segons es desprèn del butlletí de vendes diàries del Ministeri d’Hisenda.

Al febrer es va mantenir la tendència: 32,7 milions en aquest exercici, enfront els 28,6 milions d’euros de l’anterior. En total, uns quatre milions d’euros de mitjana més en aquest exercici que evidencien que a les estacions de servei no els ha anat gens malament durant aquest període d’inflació desencadenada.