Tensió bancària

El Banc de Suïssa surt en defensa de Credit Suisse i li promet la liquiditat que necessiti

  • L’autoritat monetària i la de supervisió asseguren que l’entitat compleix els requisits de capital i solvència que «garanteixen la seva estabilitat»

El Banc de Suïssa surt en defensa de Credit Suisse i li promet la liquiditat que necessiti
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Banc Central de Suïssa surt en defensa de Credit Suisse, després que la segona entitat del país s’hagi enfonsat a la borsa un 24,94%, fins a un nou mínim històric. Com li havia demanat el mateix banc, l’autoritat monetària i també l’Autoritat de Supervisió del Mercat Financer Suís (FINMA) han assegurat aquest dimecres a última hora en un comunicat conjunt que els «estrictes requisits de capital i liquiditat aplicables a les institucions financeres suïsses garanteixen la seva estabilitat». A més, el banc central s’ha compromès a oferir a Credit Suisse liquiditat «si és necessari», un missatge fonamental destinat a tranquil·litzar els inversors i clients i tallar la fuga de dipòsits que està patint l’entitat els últims mesos.

Així, els dos organismes públics han volgut diferenciar la situació del banc de la que ha provocat la recent caiguda del Silicon Valley Bank als Estats Units: «Els problemes de certs bancs als EUA no representen un risc directe de contagi per als mercats financers suïssos». Així mateix, han destacat que Credit Suisse «compleix» els requisits de capital i liquiditat imposats als bancs «d’importància sistèmica» (més alts que els de les entitats més petites).

Notícies relacionades

«La regulació a Suïssa requereix que tots els bancs mantinguin reserves de capital i liquiditat que compleixin o superin els requisits mínims dels estàndards de (la normativa internacional de) Basilea. A més, els bancs d’importància sistèmica han de complir més requisits de capital i liquiditat. Això permet absorbir els efectes negatius de les grans crisis i pertorbacions», han defensat.

La FINMA ha assegurat que està en «contacte molt estret» amb el banc i té «accés a tota la informació rellevant» per a la seva supervisió. En aquest context, l’autoritat de supervisió ha volgut confirmar que Credit Suisse «compleix els requisits més alts de capital i liquiditat» aplicables als bancs d’importància sistèmica. A més, el banc central ha insistit que proporcionarà liquiditat al banc «si és necessari». «La FINMA i l’SNB estan seguint molt de prop els esdeveniments i estan en estret contacte amb el Departament Federal de Finances per garantir l’estabilitat financera», assenyala el comunicat.

Temes:

Suïssa Bancs