Crisi energètica

Catalunya | Preu per hores de la tarifa regulada de la llum d’avui dimecres, 22 de febrer

Aquestes són les hores més barates i més cares

  • Espanya defensa davant Brussel·les la fórmula per abaratir la llum «immediatament»

  • El Govern demana ampliar al 2024 l’‘excepció ibèrica’

  • Així serà la nova factura de la llum

  • Tarifa regulada o mercat lliure: ¿com es paga menys?

Catalunya | Preu per hores de la tarifa regulada de la llum d’avui dimecres, 22 de febrer
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

 El preu mitjà de la llum per als clients de tarifa regulada vinculats al mercat majorista baixarà aquest dimecres fins als 144,45 euros per megawatt hora (MWh), cosa que suposa una reducció del 4,61% respecte als 151,43 euros/MWh d’aquest dimarts.

 A la subhasta, el preu mitjà de la llum al mercat majorista –el denominat ‘pool’– se situarà aquest dimecres en 144,45 euros/MW h. El preu mínim, de 123 euros/MW h, s’ha donat entre les 15.00 i les 16.00 hores, i el preu màxim es registrarà entre les 08.00 i les 09.00 hores, quan serà de 164,5 euros/MW h.

 A aquest preu del ‘pool’ se suma la compensació a les gasistes, que ha de ser abonada pels consumidors beneficiaris de la mesura, els consumidors de la tarifa regulada (PVPC) o els que, malgrat ser al mercat lliure, tenen una tarifa indexada, que per a aquest dimecres se situarà per quart dia consecutiu en 0 euros/MWh.

El mecanisme ibèric

Notícies relacionades

El ‘mecanisme ibèric’, que va entrar en vigor el 15 de juny, limita el preu del gas per a la generació elèctrica a una mitjana de 48,8 euros per MW h durant un període de 12 mesos, i es cobreix així el pròxim hivern, període en què els preus de l’energia són més cars.

 En concret, l’‘excepció ibèrica’ fixa un camí per al gas natural per a la generació d’electricitat des d’un preu de 40 euros/MW h els sis mesos inicials, i posteriorment, un increment mensual de 5 euros/MW h fins a la finalització de la mesura.