Condicions laborals

Seriós avís de les empreses de neteja després de la pujada de l’SMI

Seriós avís de les empreses de neteja després de la pujada de l’SMI

Marta Jordi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Associació Professional d’Empreses de Neteja (Aspel) ha reaccionat davant la pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI) a 1.080 euros assegurant que les companyies d’aquest sector no poden «donar el que no tenen», segons ha manifestat en un comunicat.

L’organització ha assenyalat que aquesta pujada del 8% de l’SMI no té en compte els sobrecostos que estan experimentant les companyies del sector serveis, i denuncia que, malgrat que patronal i sindicats estan d’acord en la necessitat de revisar preus, no han obtingut resposta del Govern.

Negociació col·lectiva

Així, el president d’Aspel i membre de la CEOE, Juan Díez, ha denunciat que aquesta nova pujada de l’SMI «pertorba» la negociació col·lectiva. «¿Com ens asseiem a la taula a negociar amb l’altra part si ja ens ho donen fet des del Govern i no tenim marge als contractes de neteja ja firmats amb les seves pròrrogues obligatòries?», ha manifestat.

Notícies relacionades

Aspel ha denunciat que la nova pujada «arriba en un context econòmic marcat per la incertesa» i ha assenyalat que la mesura afectarà el 53% dels convenis de neteja i el 32% dels treballadors.

Per això, des de l’associació han demanat que es modifiqui la normativa de revisió de preus en els processos de contractació derivats de la llei 9/2017 de contractes del sector públic, per a així repercutir l’increment de l’SMI als contractes en execució. Així mateix, Aspel ha advocat per reformar la llei de desindexació per permetre modificar el valor dels contractes ja firmats i el seu preu.

Temes:

Salari mínim