Canvi en la normativa

Zara comença a cobrar avui les devolucions ‘online’ a Espanya

Zara comença a cobrar avui les devolucions ‘online’ a Espanya
1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Inditex ha iniciat aquest dimecres el cobrament de les devolucions ‘online’ de Zara a Espanya, i se suma així a altres països en els quals la marca insígnia del grup gallec ja havia començat a aplicar aquesta mesura, entre ells tots els mercats europeus.

En concret, Zara informa a la seva web els clients que poden canviar o tornar articles de manera gratuïta a qualsevol de les botigues del país/regió on van realitzar les compres.

No obstant, la marca del grup fundat per Amancio Ortega avisa que els canvis i devolucions en domicili tindran un cost d’1,95 euros a partir d’aquest dimecres.

«Les devolucions de comandes realitzades a partir de l’1 de febrer del 2023 tindran un cost d’1,95 euros que es descomptaran de l’import reemborsat», explica la firma.

Així mateix, Zara assenyala que també es pot tornar les comandes de manera gratuïta a través d’un punt d’entrega al mateix país o regió on es va realitzar la compra.

Les altres, gratuïtes

Fonts de la companyia han indicat que les devolucions ‘online’ en la resta de marques del grup com Stradivarius o Pull&Bear continuaran sent gratuïtes, si bé han recordat que altres països ja han iniciat també el cobrament.

En relació amb l’aplicació d’aquesta mesura, Inditex ha remarcat en alguna ocasió que ha sigut «extremadament ben acceptada» als països en els quals va començar i «no ha tingut impacte en absolut» en les vendes.

Notícies relacionades

De fet, segons el conseller delegat de la companyia, Óscar García Maceiras, s’han apreciat «dos bons efectes»: l’augment de les devolucions a botiga i la reducció del període per a la devolució» per part dels clients.

«Fins i tot, des de la perspectiva de la sostenibilitat, els consumidors entenen que és una tendència que s’implantarà en tota la indústria en els pròxims anys», van assenyalar des de la firma.