EMPRESES

Fluidra i Logicor impulsen una nova plataforma logística a Catalunya de 16.000 metres quadrats

El magatzem disposarà d’un total de 20 molls de càrrega i descàrrega al municipi de Sant Feliu de Buixalleu, a la comarca de la Selva

Fluidra i Logicor impulsen una nova plataforma logística a Catalunya de 16.000 metres quadrats
2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

La firma logística Logicor desenvolupa per a la firma industrial Fluidra un projecte clau al pany de més de 16.000 metres quadrats al nord de Catalunya. La firma especialitzada en la construcció de piscines torna a reactivar projectes i animar la seva cotització borsària després de la clatellada que va patir el 2022. Va arribar a cotitzar a 37 euros el 2021 i ara està en els 17 euros. L’operador logístic de Fluidra, Trace Logistics, ocuparà una nau en una ubicació estratègica entre Barcelona i la frontera amb França per servir clients al sud d’Europa.

Logicor informa que la planta logística disposarà d’un total de 20 molls de càrrega i descàrrega al municipi de Sant Feliu de Buixalleu, a la comarca de la Selva, un enclavament estratègic al costat de l’AP-7 i a mig camí entre Barcelona i la frontera amb França.

El magatzem permetrà a Fluidra centralitzar l’estoc i millorar el servei d’entrega dels seus productes en alguns els seus principals mercats europeus: Espanya, Portugal, França i Itàlia. Logicor ha encarregat els treballs de construcció a CBC, que també actua com a contractista general.

La nova promoció s’uneix als més de 2,5 milions de metres quadrats en actius en gestió que Logicor té a la península Ibèrica i permet que la companyia augmenti la seva presència a Catalunya, un mercat en el qual recentment va adquirir una parcel·la logística de 88.000 metres quadrats al municipi d’Abrera, a uns 25 quilòmetres de Barcelona i molt pròxim a les principals xarxes d’autopistes que connecten amb Madrid i França. La competència per enclavaments pròxims a Barcelona es manté en el sector logístic, tot i que alguns analistes i firmes del sector han pronosticat que el ‘boom’ del sector pot estar arribant a una nova etapa d’estabilització.

Notícies relacionades

Logicor, amb seus a Londres i a Luxemburg, compta amb una diversificada cartera de centres de distribució a Madrid, on es concentra la majoria de les seves propietats, al llarg del Corredor del Henares, el mercat logístic més important a nivell nacional i centre de la batalla del sector a Espanya. Logicor és també líder a València, el tercer mercat logístic més gran d’Espanya, amb més de 200.000 metres quadrats d’actius en gestió.

La firma Logicor disposava a finals del 2022 d’un total de 591 actius amb una superfície aproximada de 13,4 milions de metres quadrats ubicats en mercats logístics clau a Europa. Entre Espanya i Portugal gestiona prop de 2,5 milions de metres quadrats. En el cas de Madrid, disposa de naus als voltants de l’autopista A-2.