Empreses

Damm impulsa una divisió d’innovació per atraure empreses emergents

El programa d’innovació oberta LAB1876 vol promoure l’intraemprenedoria

Damm impulsa una divisió d’innovació per atraure empreses emergents
2
Es llegeix en minuts

Damm ha posat en marxa el nou programa d’innovació oberta LAB1876, que té l’objectiu de ser una «plataforma global de recerca de solucions disruptives i innovadores», ha explicat la companyia en un comunicat. LAB1876 va néixer el 2020 com una convocatòria d’intraemprenedoria a partir de la qual Damm es va proposar promoure la generació ‘in house’ de solucions creatives, disruptives i innovadores. Durant les dues edicions que s’han portat a terme, els col·laboradors de la companyia han presentat projectes «que donessin resposta als reptes de la companyia».

La directora de transformació digital de Damm, Laura Gil, ha explicat que la maduresa digital a què ha arribat l’empresa permet «ampliar el recorregut i apostar per la innovació oberta com a via per impulsar la recerca de solucions més disruptives».

La primera convocatòria que posa en marxa el LAB1876 és Business impact challenge, dirigida a empreses emergents de l’àmbit de l’eficiència de la cadena de subministrament i eficiència energètica, i té per objectiu buscar solucions innovadores de valor per al negoci de Damm a curt termini.

L’objectiu d’aquesta plataforma oberta és atraure idees i promoure solucions efectives per al futur, especialment en el camp de l’optimització de recursos, la millora de l’eficiència logística i la sostenibilitat dels processos.

«La nostra maduresa digital actual ens permet ampliar el recorregut i apostar per la innovació oberta com a via per impulsar la recerca de solucions més disruptives que vagin més enllà de la innovació en producte i que promoguin noves maneres de treballar i noves solucions als reptes de la companyia i el sector», ha afirmat Gil.

Notícies relacionades

Empreses emergents amb innovacions en la cadena de subministrament i l’eficiència energètica poden presentar propostes a Damm. El que es demana és aportar solucions de valor amb què resoldre els reptes a què s’enfronten les empreses de la indústria en el context social, econòmic i mediambiental actual.

Com a exemple d’aquestes iniciatives ja impulsades per Damm hi ha Horeca Challenge, una iniciativa posada en marxa en col·laboració amb altres ‘partners’ del sector amb l’objectiu d’impulsar el creixement i la transformació tecnològica del sector hoteler; Sustainable Festival Challenge, una convocatòria d’innovació oberta impulsada conjuntament amb el Festival Cruïlla en el seu repte per convertir el festival en un esdeveniment 100% sostenible; i les col·laboracions que manté Damm amb institucions educatives com IED, ESADE i UPC en les quals l’alumnat de diferents graus aporta idees relacionades amb reptes plantejats per la companyia.