Expansió

Damm adquireix la britànica Eagle Brewery

La instal·lació és la segona planta de la cervesera fora d’Espanya

Damm adquireix la britànica Eagle Brewery
3
Es llegeix en minuts

Damm ha adquirit la fàbrica de cerveses Eagle Brewery, situada a la localitat anglesa de Bedford. La planta, que fins ara pertanyia a Carlsberg Marston’s Brewing Company, es converteix en la segona fàbrica de Damm a l’estranger i la primera fora de la península Ibèrica, cosa que permet a la companyia reforçar la seva presència en un dels seus principals mercats exteriors. 

La nova planta de producció de Damm al Regne Unit té una capacitat de producció d’1 milió d’hectolitres anuals – principalment per a producció de cervesa en barril– i ocupa 67 persones que passaran a formar part de la plantilla de Damm al país. Inaugurada el 1976, la fàbrica destaca també per comptar amb una ubicació estratègica que la situa a poc més de 90 quilòmetres de Londres i a 120 quilòmetres de Birmingham, les dues ciutats més poblades d’Anglaterra. 

Aquesta adquisició suposa una nova fita en l’estratègia d’internacionalització de l’empresa presidida per Demetrio Carceller Arce, que ha fet possible que avui dia l’activitat de Damm al mercat exterior suposi el 30% de la seva activitat i que les seves marques siguin presents a més de 130 països.

El 2009 la companyia va iniciar la seva etapa a la producció a l’estranger amb la compra de la planta que la cervesera lusitana Cintra tenia a la localitat portuguesa de Santarém. Ara, l’adquisició de la planta de Bedford reforça el projecte d’internacionalització de la companyia i permetrà que Damm compti amb instal·lacions de producció pròpies en un mercat on la cartera de cerveses de Damm continua guanyant quota de mercat any rere any. 

«Avui fem un pas més en el nostre creixement en el mercat internacional amb l’anunci de la compra de la fàbrica de cerveses Eagle Brewery. Durant els últims anys hem consolidat la presència de la nostra àmplia cartera de cerveses en bars i restaurants de tot el món, recolzant-nos sempre en la millor gastronomia i la promoció de l’estil de vida mediterrani. Aquesta adquisició farà que la nostra posició al mercat britànic sigui més sòlida i ajudarà a impulsar el creixement de la nostra marca al Regne Unit, un mercat clau per al creixement internacional de la companyia. Actualment, els britànics poden disfrutar dels nostres productes en més de 10.000 negocis hotelers, una xifra que esperem que continuï creixent en els pròxims anys», ha afirmat Carceller Arce, president executiu de Damm. 

Notícies relacionades

Per la seva banda, Paul Davies, conseller delegat de CMBC, ha declarat: «Ens complau poder compartir la notícia del nostre acord amb el nostre soci Damm, construint una relació exitosa per al futur de la fàbrica. Agraeixo a tots els meus companys i homòlegs de Damm la seva col·laboració durant tot el procés perquè aquest sigui una realitat. Aquest moment significatiu per al sector, amb la primera cerveseria de Damm fora d’Europa continental, ha sigut possible gràcies al brillant i dedicat equip d’Eagle Brewery, al qual estarem recolzant durant la transició».

El mercat britànic s’ha consolidat com una de les grans cartes de la internacionalització de Damm. A finals de la dècada dels 80, la companyia va decidir desembarcar al Regne Unit aprofitant l’acollida que les seves marques tenien entre els turistes britànics. Amb el pas dels anys, la companyia ha consolidat la seva presència al mercat i actualment ofereix una àmplia gamma de cerveses entre les quals destaquen Estrella Damm, Inedit, Daura, Free Damm, Free Damm Lemon, Free Damm Tostada, Complot, Damm Lemon i la seva edició especial de Cervesa de Nadal. A totes aquestes, se suma també el recent llançament de la cervesa malaguenya Victoria. 

Temes:

Empreses Damm