Automoció

El Govern espanyol ajorna el Perte del motor per emprendre una reforma integral

El Govern espanyol ajorna el Perte del motor per emprendre una reforma integral
1
Es llegeix en minuts
Xavier Pérez
Xavier Pérez

Cap de redacció Motor

Especialista en Periodista de motor centrat en el sector de l'automòbil i la motocicleta, així com en totes les árees d'economía relacionades amb la industria de l'automoció, la movilitat sostenible i l'electrifcació.

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Rosa María Sánchez

El Govern central ha decidit ajornar el Perte del motor per emprendre una reforma integral del projecte, segons ha avançat ‘Cinco Días’ i ha confirmat EL PERIÓDICO. Després que la primera convocatòria del vehicle elèctric i connectat deixés sense assignar 2.182 milions d’un total de 2.975 milions, l’Executiu no vol cometre errors en aquesta segona convocatòria, que es va activar a l’octubre per un import de 877,2 milions d’euros.

L’anterior repartiment no va complir amb les expectatives, com era d’esperar, i els principals projectes tractors es van quedar una mica lluny del que pretenien les empreses que van presentar les seves propostes als fons europeus.

Notícies relacionades

Per això, el nou secretari d’Indústria i Pime, Francisco Blanco, nomenat el 27 de desembre en substitució de Raül Blanco, ja s’ha reunit amb el sector per transmetre que hi haurà canvis en aquest programa de subvencions i crèdits al 0% d’interès. El principal és que la Moncloa treballa a ampliar fins a un any el termini per a la presentació de projectes.

Una de les opcions que hi hauria sobre la taula seria ampliar el termini per a la presentació de projectes al Perte. Es podria allargar fins a un any. En el primer el termini va ser de només un mes. Una altra novetat seria la possibilitat de presentar projectes unitaris, que era una reclamació del sector, que va considerar complex que el primer Perte es basés en plans que englobessin desenes o centenars de projectes més petits.