La carta del ministre Escrivá que rebran tots els pensionistes aquests dies

  • La Seguretat Social envia tots els anys una carta similar als pensionistes en què els informa de la revalorització de les seves prestacions

La carta del ministre Escrivá que rebran tots els pensionistes aquests dies

Albert Bertran

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tal com s’esperava, el Consell de Ministres ha aprovat al desembre el reial decret pel qual les pensions contributives pugen per al 2023 un 8,5%, tal com s’indica en elsPressupostos Generals de l’Estat per al 2023. Un augment que ajudarà a afrontar els efectes de la inflació i l’increment dels preus de l’energia, combustibles i productes de primera necessitat com a conseqüència del conflicte entre Rússia i Ucraïna.

El Govern central ja va indicar que la pujada rondaria el 8,5% i així s’ha confirmat després de conèixer-se la dada mitjana anual de l’Índex de Preus de Consum (IPC). Una dada que determina l’IPC mitjà entre el desembre del 2021 i el novembre del 2022.

Ara serà el ministre d’Inclusió i Seguretat Social, José Luis Escrivá, el que escrigui una carta als més de 9 milions de pensionistes per donar-los aquesta bona nova.

«És evident que el 2022 hem viscut un augment de la inflació, vinculat a la guerra a Ucraïna. Ara bé, siguin quines siguin les circumstàncies, ha de tenir la certesa que la protecció del poder adquisitiu de la seva pensió està sempre assegurat», recull el text que estan rebent des d’aquest dilluns.

Notícies relacionades

«El sistema de pensions és un dels principals actius del nostre Estat del benestar i, per això, hem treballat i continuem treballant intensament per reforçar-lo i modernitzar-lo», prossegueix la carta. En el text, Escrivá assenyala que la reforma del sistema de pensions, que continua sense posar d’acord els dos partits al Govern i a l’Executiu amb els sindicats, està «gairebé conclosa». 

La Seguretat Social envia tots els anys una carta similar als pensionistes en què els informa de la revalorització de les seves prestacions. La missiva ve acompanyada d’un document en què s’indica, per a cada cas concret, com augmentarà la quantia de la pensió del destinatari.