Mercat laboral

Catalunya tanca el 2022 millor que el 2019, amb 96.000 ocupats més

  • L’atur a les quatre províncies catalanes es redueix l’últim any fins a la seva xifra més baixa des del 2007

Catalunya tanca el 2022 millor que el 2019, amb 96.000 ocupats més

Zowy Voeten

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Catalunya ha tancat un 2022 de creixement de l’ocupació i descens de l’atur, malgrat les múltiples pertorbacions econòmiques derivades de la guerra, la inflació o els efectes residuals de la pandèmia. Les quatre províncies catalanes van sumar a final de l’exercici 96.649 ocupats més, fins a un total de 3,6 milions de catalans donats d’alta a la Seguretat Social. És la xifra més alta d’ocupació registrada fins a la data, malgrat que la campanya de Nadal ha sigut –com és habitual els últims anys– dolenta per a l’ocupació. En aquest sentit, l’evolució del mercat laboral català és paral·lela a la del conjunt d’Espanya, segons les dades publicades aquest dimarts pels ministeris de Treball i Seguretat Social.

Per la banda de l’atur, Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida van sumar menys aturats dels que tenien al començar l’any. Concretament, 22.820 aturats menys, fins a un total de 346.338 aturats a tot Catalunya. És la xifra més baixa d’atur registrada des del 2007, just abans que esclatés la crisi financera i immobiliària i l’atur arribés a escalar en els successius anys per sobre de les 600.000 persones.

Notícies relacionades

El 2022 ha sigut substancialment millor en termes d’ocupació per a Barcelona i Girona, que no pas per a Tarragona i Lleida. Les dues primeres han registrat increments de l’ocupació per sobre del 2%, mentre que les dues segones s’han quedat per darrere d’aquesta xifra.

I, en la comparativa interterritorial, Catalunya queda per darrere de l’altra locomotora econòmica de la Península: Madrid. La capital de l’Estat ha tancat el 2022 amb un increment d’ocupats del 3,9%, enfront el 2,75% de Catalunya. No obstant, les Canàries (+5,2%) i les Balears (+3,95%) han sigut les comunitats autònomes amb millors resultats, impulsades totes dues per la recuperació del sector serveis i, més concretament, de l’hostaleria després del final de les últimes restriccions per la covid i la reactivació del turisme internacional.

Temes:

Ocupació Atur