Llei de la Segona Oportunitat

Un jutge de Lleida perdona un deute de 48.000 euros a un hoteler afectat per la crisi de la covid

Un jutge de Lleida perdona un deute de 48.000 euros a un hoteler afectat per la crisi de la covid
1
Es llegeix en minuts

El Jutjat de Primera Instància 6 de Lleida ha perdonat un deute de 48.209 euros a un hoteler de Torrelameu (Lleida) que va tancar el seu negoci a conseqüència de la crisi de la pandèmia de covid-19, ha explicat en un comunicat aquest dilluns l’assessoria jurídica Bergadà Asociados.

La sentència declara conclús el procediment concursal de l’empresari, arxiva el cas i l’exonera del passiu insatisfet.

L’assessoria jurídica que representa l’hoteler ha explicat que l’home va haver de tancar el seu negoci sense poder complir les obligacions contretes amb els seus proveïdors al quedar-se en un estat d’insolvència.

Notícies relacionades

L’empresari va decidir acollir-se a la Llei de la Segona Oportunitat i el jutjat li ha perdonat els deutes sense un pla de pagaments, i l’advocada Marta Bergadà ha destacat que amb aquesta llei «tant empresaris com consumidors ja poden aconseguir que en un temps rècord se’ls perdonin els seus deutes si són deutors de bona fe».

Bergadà ha afegit que la bona fe que reclama la llei «s’emmarca bàsicament en no comptar amb antecedents penals de caràcter econòmic, ni infraccions de Seguretat Social o Hisenda les sancions de les quals estiguin pendents de pagament».