Guerra de descomptes

Cepsa, Galp, Shell i Disa s’afegeixen a Repsol amb una rebaixa mínima de 10 cèntims a les seves gasolineres

Totes les empreses limiten la rebaixa als seus clients fidelitzats a través de targetes o aplicacions

Cepsa, Galp, Shell i Disa s’afegeixen a Repsol amb una rebaixa mínima de 10 cèntims a les seves gasolineres
2
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Guerra de descomptes a les gasolines. Cepsa s’uneix a Repsol i anuncia que mantindrà un descompte de 10 cèntims per litre en el proveïment amb caràcter generalitzat a partir del 31 de desembre, quan decaigui la bonificació estatal de 20 cèntims, i fins al 31 de març. La mateixa rebaixa que oferiran també GalpShell Disa, segons han informat les empreses.

En tots els casos són descomptes dirigides a clients «fidelitzats» a través de la seva targeta o aplicació. L’única de les grans empreses que falta per confirmar la seva política comercial de cara a l’any que ve és BP.

Així, després de l’anunci de Repsol de mantenir 10 cèntims de bonificació fins a l’abril per als clients de la seva aplicació Waylet, Cepsa ha confirmat aquest dijous que mantindrà la mateixa rebaixa que el seu principal competidor a través del programa gratuït ‘Porque tú vuelves’ utilitzant qualsevol mètode d’identificació (targeta, aplicació o DNI), tot i que en el seu cas suma un descompte addicional de 2 cèntims «per a aquells que es proveeixin de combustibles prèmium de la gamma Óptima»

Els clients professionals adherits al programa ‘Starressa Direct’ es beneficiaran d’aquest estalvi de fins a 12 cèntims per litre, que, en el seu cas, podran acumular amb un altre tipus de bonificacions segons el seu sector d’activitat.

A aquests dos gegants del sector petroler –compten amb un total de 4.800 estacions de servei entre tots dos– se suma també Galp, que ha confirmat que mantindrà un descompte de 10 cèntims a través de l’aplicació gratuïta Mundo Galp que, a més, inclourà un cupó, d’un sol ús, de 25 cèntims per litre, de manera que la bonificació total podria pujar, en alguns proveïments, fins a 35 cèntims.

Per la seva part, també Shell i Disa estendran fins al 31 de març un descompte de 10 cèntims per litre al repostar Shell V-Power o DISAMax, i de 5 cèntims amb Shell Fuel Save, DISAEco i DISA Autogas en totes les seves estacions al pagar amb la seva aplicació Mi Energía DISA.

Notícies relacionades

La retirada del descompte de 20 cèntims per litre del Govern ha reobert la guerra a les estacions de serveis per mantenir-los amb l’objectiu de fidelitzar clients a través de les aplicacions i targetes de les diferents empreses. Tot això malgrat la vigilància de la Comissió Nacional del Mercat i la Competència (CNMC) que té sota investigació Repsol, Cepsa i BP arran de la denúncia d’associacions de gasolineres independents que es queixen que les grans empreses realitzen descomptes excessius i cobren preus majoristes alts pels combustibles.

El negoci de les ‘low cost’ com Ballenoil, Plenoil i Petroprix es basa a reduir els seus marges al màxim per aconseguir quota de mercat davant els grans grups, però les grans rebaixes dels gegants del mercat els deixaven fora de joc, segons la seva queixa.

Temes:

Benzina CEPSA