Patronal

Sánchez Llibre repetirà com a vicepresident de la CEOE després del seu xoc amb Garamendi

  • El líder de la patronal catalana perd el seu rol de representant davant les Corts, després de recolzar la candidatura rival de l’actual president

  • Virginia Guinda, la derrotada candidata a la presidència de la gran patronal, no repetirà dins del comitè executiu

Sánchez Llibre repetirà com a vicepresident de la CEOE després del seu xoc amb Garamendi
2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, repetirà durant quatre anys més com a vicepresident de la gran patronal CEOE. El líder empresarial català pacta amb Antonio Garamendi mantenir l’esmentat càrrec, si bé perd el seu rol de representant davant les Corts després de recolzar la candidatura rival de l’actual president en les recents eleccions. Garamendi i Sánchez Llibre aconsegueixen una entesa després de setmanes de tensió i apaivagar així les relacions entre les dues organitzacions, una vegada la mà dreta del català, Virginia Guinda, es va postular –sense èxit– per disputar-li el lloc al basc i el va acusar de ser poc transparent i no escoltar la veu dels associats.

La gran patronal CEOE ha celebrat aquest dimecres la seva última junta directiva de l’any i la primera després de les eleccions del 23 de novembre passat. En aquestes Antonio Garamendi va obtenir el 84% dels vots i va derrotar la vicepresidenta de Foment Virginia Guinda. Després dels comicis, en els quals Sánchez Llibre va ser el principal aval de la seva vicepresidenta, la relació entre CEOE i Foment –el seu principal fundador– va quedar en l’aire. Les dues parts sempre van manifestar en públic que no concebien la separació, si bé la relació entre les cúpules havia quedat clarament tocada.

Notícies relacionades

Garamendi va arribar a plantejar-se oferir la vicepresidència de Foment del Treball a una altra persona que no fos Sánchez Llibre i aquí van començar a sonar noms com María Helena de Felipe, Cinta Pascual o Santiago García-Nieto, entre d’altres. Finalment, els dos líders empresarials han pactat entendre’s i Sánchez Llibre repetirà com a màxim representant de Foment dins dels òrgans de la CEOE. Ho farà de la mà de Baldiri Ros i Santiago García-Nieto. Qui no repetirà en el comitè executiu de la confederació d’empresaris serà Virginia Guinda, la candidata a la presidència de la gran patronal a qui va derrotar Garamendi.

La principal conseqüència de la derrota de Sánchez Llibre a les urnes el 23 de novembre passat serà que perdrà la seva condició de responsable de CEOE en les relacions amb les Corts Espanyoles. Un càrrec de poder i influència en la interlocució amb els partits en el Congrés, així com per intermediar entre empreses i aquests. Garamendi pretén ‘professionalitzar’ l’esmentada funció i nomenar una persona de la seva confiança que depengui directament de la cúpula de la CEOE i que quedi a nòmina d’aquesta, apartant l’esmentada funció de les entitats territorials o sectorials.