Combustible

Cop dur per a les gasolineres ben aviat

Incertesa davant el final de la subvenció governamental dels 20 cèntims per litre de combustible

Cop dur per a les gasolineres ben aviat
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El final de l’ajuda de 20 cèntims per litre a la compra de carburants, que disfruten tots els conductors des del mes d’abril passat, arriba al seu final el 31 de desembre. I tot i que s’espera que un parell de dies abans, en l’últim Consell de Ministres de l’any, l’Executiu anunciï una nova bonificació, les gasolineres temen que la desaparició de l’actual mesura d’abast universal perjudiqui directament la seva facturació, ja que preveuen que sense subvenció siguin molts els conductors que limitin l’ús de l’automòbil en els seus desplaçaments.

Notícies relacionades

Davant aquest temor de les gasolineres la patronal del sector, la Confederació Espanyola d’Estacions de Servei (CEEES), ha mirat d’actuar demanant al Govern canviar l’actual ajuda per una rebaixa en els impostos en els combustibles a través d’un IVA reduït, opció a què diferents fonts no donen possibilitat de prosperar.

Sobre l’ajuda que finalitza, la ministra de Transport, Raquel Sánchez, ha dit: «Són mesures útils per a tota la societat i veurem l’abast i impacte que ha tingut, però som conscients que hi ha sectors que són més sensibles i això ha de guiar-nos en aquesta decisió que estem a punt d’adoptar i que anunciarem ben aviat».