Entre dubtes d’inversors

Binance congela durant vuit hores les retirades de la criptomoneda USDC

  • La plataforma va anunciar després a Twitter que els clients podien tornar a treure els seus fons en la divisa digital estable

Binance congela durant vuit hores les retirades de la criptomoneda USDC
1
Es llegeix en minuts

Binance, la plataforma de criptomonedes més gran del món, va paralitzar temporalment aquest dimarts la retirada de la criptomoneda estable USDC, mentre que des de dilluns els seus usuaris van treure quantitats de diners dels seus comptes molt per sobre de l’habitual. Aquests moviments es van produir enmig de creixents dubtes en els mercats sobre la situació de Binance i després de la fallida de FTX, que era un dels seus principals rivals i el fundador del qual, Sam Bankman-Fried, ha sigut acusat avui per les autoritats nord-americanes d’orquestrar durant anys un frau contra els inversors de la companyia sota una falsa façana de legitimitat.

Segons la companyia d’anàlisi de criptoactius Nansen, en 24 hores entre dilluns i dimarts les retirades netes de fons de Binance han arribat als 3.000 milions de dòlars, la sortida més elevada de diners que ha experimentat en un dia en els últims mesos. Mentrestant, el CEO de l’empresa, Changpeng Zhao, va assegurar a Twitter que avui s’han vist «algunes retirades», amb una sortida neta d’uns 1.140 milions de dòlars, però va remarcar que es tracta d’una cosa normal. «Uns dies tenim retirades netes, altres dies tenim dipòsits nets. Normalitat per a nosaltres», va insistir.

El temor d’un possible col·lapse de la plataforma s’ha accelerat arran de la caiguda d’FTX i després de diverses informacions sobre una investigació que suposadament estan portant a terme les autoritats dels EUA sobre les seves pràctiques. En els últims dies, Binance ha mirat de tranquil·litzar els mercats publicant informació sobre els seus comptes, però, segons els analistes, les dades continuen donant nombrosos dubtes.

Notícies relacionades

Avui, la companyia ha anunciat que havia «aturat temporalment» les retirades d’USDC, una de les principals criptomonedes estables, un actiu digital amb un valor que està vinculat al dòlar dels EUA. Segons Binance, aquesta suspensió es va produir mentre portava a terme un «intercanvi de tokens» amb aquesta criptomoneda. Aproximadament vuit hores després d’aquest anunci, la plataforma va notificar a través de Twitter que les retirades d’USDC tornaven a estar disponibles.

Binance es va fundar a la Xina el 2017 i després va traslladar la seva seu a les illes Caiman, poc abans que el Govern de Pequín emetés regulacions en el mercat de criptomonedes.

Temes:

Criptomonedes