Funció pública

El salari dels empleats públics de la Generalitat pujarà el 2,5% a partir de l’1 de gener

  • Els funcionaris catalans podran percebre un 1% addicional depenent de com evolucioni el PIB i l’IPC

El salari dels empleats públics de la Generalitat pujarà el 2,5% a partir de l’1 de gener
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El sou dels treballadors públics dependents de la Generalitat de Catalunya pujarà un 2,5% més a partir de l’1 de gener del 2023. Així ho ha notificat aquest dilluns l’administració catalana als sindicats més representatius. Més de 200.000 empleats públics i d’empreses pertanyents al sector públic, així com els de l’escola concertada es veuran beneficiats d’aquest increment retributiu. L’increment aplicat per la Generalitat es limita a complir l’acord aconseguit entre el Govern de l’Estat amb CCOO i UGT, que contempla una pujada de l’1% addicional depenent de com tanqui l’any que ve el PIB i l’IPC.

El Govern es compromet a aplicar l’increment retributiu per al 2023 amb efectes des de l’1 de gener i sense tenir encara lligats uns nous pressupostos per a la Generalitat.

Notícies relacionades

La conselleria de Presidència té pendent concretar l’altra pota de l’acord estatal per a funcionaris: la reducció de la jornada laboral setmanal. El compromís adquirit per a tots els empleats públics és reduir les hores treballades a 35 setmanals, des de les 37,5 hores que actualment es treballen. Sobre aquesta qüestió no hi ha calendari sobre la taula ni previsió encara de quan s’abordarà i ni com s’implementaria.

El Govern també ha notificat als sindicats l’oferta d’ocupació pública ordinària per al 2023, que se sumarà a aquelles que es treguin via concurs oposició extraordinari. El total de places ordinàries serà de 6.133, de les quals 2.740 seran de personal docent, 1.541 de personal sanitari, 880 de Mossos d’Esquadra, 498 places del cos d’administració i tècnics, 230 de bombers; 144 de serveis penitenciaris i 100 d’agents rurals.