Destinacions

Escapades nacionals i internacionals ‘low cost’ contra la inflació

El turisme continua a l’alça aliè a la inflació

Els comparadors més populars de bitllets d’avió, de trens i d’hotels ajuden a obtenir els preus més barats per aquest mes de desembre

Escapades nacionals i internacionals ‘low cost’ contra la inflació
3
Es llegeix en minuts

En temps d’inflació, és possible buscar alternatives econòmiques per poder continuar disfrutant de l’oci. En aquest sentit, és possible viatjar durant aquest desembre i les festes nadalenques sense foradar les butxaques. L’objectiu és buscar els destins més barats als comparadors més populars. Nacionals i internacionals. Amb avió i amb tren des de Barcelona. Preu d’anada i tornada per persona, perquè el consumidor es pugui fer una idea el més precisa possible de quant li costaria fer les maletes per a uns dies a partir d’una oferta tipus en hotels de fins a tres estrelles per a dues persones i amb esmorzar inclòs.

Les cinc destinacions nacionals més barates amb avió.


El motor de recerca global de vols Skyscanner té una funció molt útil per poder comparar preus. Escollida la ruta d’origen, en aquest cas Barcelona, permet seleccionar ‘Qualsevol lloc’ perquè els més indecisos vegin com de gran és el món. És possible, per exemple, triar buscar les cinc destinacions nacionals més barates (anada i tornada per persona).

D’altra banda, un comparador d’hotels, com podria ser Trivago és possible buscar els preus dels establiments de fins a tres estrelles per a dues persones amb esmorzar inclòs. El resultat d’aquest és el següent:

1.  Illes Balears (Menorca, Eivissa i Palma): vols des de 15 euros i hotels amb un preu mitjà de 58 euros.

2.  Sevilla: bitllets d’avió a partir de 22 euros i pernoctacions per 72 euros de mitjana.

3.  Illes Canàries (Lanzarote, Tenerife i Fuerteventura i Gran Canària): vols des de 27 euros i hotels per 85 euros.

4. Màlaga: vols per 29 euros i dues persones poden dormir per 90 euros de mitjana.

5.  Santiago de Compostel·la: bitllets d’anada i tornada per 32 euros i pot pagar de mitjana per cada pernoctació 55 euros.

Tres llocs assequibles (i pròxims) a cop de tren.

Si es prefereix viatjar amb tren, és possible trobar els llocs nacionals a preus assequibles a través del cercador ferroviari Trainline. És pràctic perquè inclou l’AVE i les companyies ‘low cost’ que operen a Espanya: Avlo, OUIGO i Iryo. Per a aquesta proposta es podria tornar a utilitzar el comparador d’hotels Trivago per saber el preu mitjà per nit per a dues persones en hotels de fins a tres estrelles amb esmorzar inclòs.

Aquests és el resultat obtingut per localitzar les destinacions (anada i tornada per persona) a cop de tren més rendibles:

1.  Girona, a partir de 14 euros i amb pernoctació a la ciutat des de 65 euros

2.  Saragossa, des de 19 euros i dues persones poden dormir a partir de 50 euros cada nit

3.  València, a partir de 26 euros i els hotels ronden els 85 euros de mitjana, tot i que en pot trobar alguns per 65.

Les cinc destinacions internacionals amb els preus més baixos.

¿Com es pot fer la recerca quan es pretén travessar fronteres? Els miracles no existeixen i els preus d’aquestes destinacions són més elevats que els nacionals. Tot i així, les companyies ‘low cost’ són unes bones aliades en aquest sentit i ofereixen bitllets a preus més assequibles. Com en els anteriors casos, és possible recórrer a Skycanner i Trivago.

1.  Marroc (Marràqueix i Fez): bitllets d’anada i tornada per 28 euros per persona. Els hotels s'acosten als 45 euros de mitjana per nit i per a dues persones.

2.  Porto, Portugal: vols per 30 euros i les pernoctacions tenen un preu mitjà de 50 euros.

3.  Itàlia (Bolonya, Milà i Torí): bitllets des de 33 euros. Els hotels de Milà són més cars que els de Torí i Bolonya. Els de la primera ciutat no baixen dels 100 euros de mitjana. En canvi, a les altres dues s’hi pot dormir per 75 euros.

4.  Bordeus, França: vols a partir de 40 euros i hotels per 82 euros de mitjana.

5.  Londres, Regne Unit: anada i tornada per persona des de 90 euros. Les nits també tenen el mateix preu.