Xarxes socials

Musk carrega contra Apple per suposadament retirar la publicitat de Twitter

Musk carrega contra Apple per suposadament retirar la publicitat de Twitter
2
Es llegeix en minuts
EFE

El multimilionari Elon Musk ha demanat avui explicacions al president executiu d’Apple, Tim Cook, perquè assegura que la companyia de la poma «ha eliminat gairebé tota la publicitat a Twitter», en una sèrie de tuits en què es pregunta si Apple «odia el dret al lliure discurs» als Estats Units.

El magnat i propietari de Twitter va començar en el seu compte una campanya de missatges destinats a Apple en els quals assegura que «Apple ha amenaçat de congelar Twitter de la seva App Store (servei d’aplicacions dels seus telèfons) i no ens en dona les raons».

Sense haver rebut encara resposta de Tim Cook, continua amb un altre missatge en el qual acusa Apple d’«imposar una taxa secreta del 30% en cada cosa que compres a través de la seva App Store», i dona a entendre que ell no pensa pagar-la amb un ‘mem’: en una autopista hi ha una bifurcació amb dues vies: paga el 30% o ves a la guerra, i s’hi veu un automòbil anomenat Elon que opta per anar a la guerra.

En un altre tuit, escriu que «Apple hauria de publicar tots els actes de censura que ha pres i que afecten els seus usuaris», i obre a més una de les seves famoses enquestes perquè els usuaris es pronunciïn sobre si Apple hauria de fer públics aquests «actes de censura», enquesta que en menys d’una hora han respost més de mig milió d’usuaris (la majoria amb un ‘sí’).

De moment, l’aplicació de Twitter funciona amb aparent normalitat en els iPhones d’Apple, segons va poder comprovar Efe.

Cop per a Twitter

Si es confirma per part d’Apple, la seva retirada de publicitat suposarà un nou cop per a Twitter, que des del desembarcament de Musk ha perdut una bona part dels seus ingressos publicitaris: segons la cadena pública de ràdio NPR, la xarxa de l’ocellet ha perdut ja la meitat dels seus principals anunciants, que només aquest any havien gastat 750 milions de dòlars a la xarxa.

Notícies relacionades

Rere la retirada d’anunciants, unes vegades pública i unes altres discreta, hi ha el temor de les empreses al veure l’incert rumb que pren Twitter en relació amb els continguts, i que es manifesta en decisions tan polèmiques com el restabliment del compte de Donald Trump, suspès després de l’assalt al Capitoli.

Elon Musk sol definir-se com «un absolutista de la llibertat d’expressió» i per això contrari a l’excessiu control de continguts, però des de la seva arribada això s’ha traduït en una presència més gran a la xarxa de discursos d’odi.