Ocupació pública

Els governs locals aposten per la captació de nou talent

La Diputació de Barcelona assumirà els processos selectius dels ajuntaments de menys de 20.000 habitants que necessitin incorporar personal qualificat a les seves plantilles

Aquesta futura línia de selecció de personal ha començat aquest 2022 amb els processos per a l’estabilització de l’ocupació temporal

Els governs locals aposten per la captació de nou talent
2
Es llegeix en minuts

L’Administració pública necessita els millors perfils professionals per afrontar la transformació que viurà en els pròxims anys. Per aquesta raó, la Diputació de Barcelona treballa perquè les persones amb talent puguin nodrir els llocs de treball dels governs locals de la província.

En el dia d’avui, més del 90% dels treballadors dels governs locals tenen més de 41 anys i, per cada 10 persones que tenen més de 55 anys, només n’hi ha tres que en tenen menys de 35. Amb això, en la pròxima dècada més del 27% dels empleats públics s’hauran jubilat. Per donar resposta a aquesta preocupant situació, la Diputació treballa per motivar els estudiants universitaris amb habilitats i coneixement perquè percebin l’administració local com una sortida professional a tenir molt en compte. 

I ho vol fer potenciant la comunicació, organitzant esdeveniments específics, promovent pràctiques remunerades en els governs locals i fent canvis en els processos de selecció, entre altres accions.

Suport als ajuntaments

La Diputació de Barcelona no només s’esforça per captar nou talent per a l’administració, sinó que també ajudarà els ajuntaments de menys de 20.000 habitants a portar a terme els seus processos selectius.

En aquest sentit, l’Àrea d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial de la Diputació assumirà la gestió dels processos d’aquells ajuntaments que ho desitgin. L’objectiu és contrarestar la falta de mitjans tècnics que pateixen aquestes administracions, vetllar per l’eficiència i l’eficàcia necessàries i garantir l’optimització dels recursos públics. 

Aquesta futura línia permanent de selecció de personal per als governs locals de la província de Barcelona ha començat aquest 2022 amb els processos per a l’estabilització de l’ocupació temporal. En aquest sentit, la Diputació ha portat a terme diverses actuacions de suport als governs locals, entre les quals destaquen l’anàlisi de la temporalitat, el disseny del pla d’estabilització i l’assessorament jurídic en recursos humans. Aquest procés ha suposat la revisió de 3.000 expedients de personal i una proposta de 868 places a estabilitzar per a més de 60 ajuntaments, que són els que disposen de menor estructura tècnica i els que tenen menys habitants.

Notícies relacionades

D’altra banda, un nou suport impulsat per la Diputació de Barcelona se suma a la feina que ja s’està portant a terme en col·laboració amb els ajuntaments, a través dels Consells Comarcals. És el suport i l’assistència de personal tècnic per a tribunals i òrgans en els processos de selecció, així com el disseny i l’elaboració de les bases d’aquests processos. Aquesta acció està focalitzada en perfils d’enginyeria i d’arquitectura. 

Més informació a: www.diba.cat/es/web/assistenciagovernlocal/captacio-de-talent

Compromís amb els ODS