Conflicte laboral

Vueling cancel·la 26 vols a Barcelona per prevenir incidències en la dotzena jornada de vaga

L’aerolínia operarà el 84% dels vols programats per a aquest diumenge a l’aeroport català

Vueling cancel·la 26 vols a Barcelona per prevenir incidències en la dotzena jornada de vaga
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Vueling encara la dotzena jornada de vaga de tripulants de cabina amb idèntica filosofia que els caps de setmana previs. L’aerolínia ha cancel·lat preventivament 26 vols a Barcelona aquest diumenge, amb la qual cosa preveu operar el 84% dels 162 trajectes programats. D’aquesta manera, la companyia acumula des de l’inici del cap de setmana 54 trajectes cancel·lats a l’aeroport del Prat per evitar possibles incidències per la falta de personal: organitzats pel sindicat Stavla, els treballadors paren cada divendres, diumenge i dilluns des de principi de mes i fins al 31 de gener de l’any que ve.

Fora de Barcelona, l’aerolínia ha cancel·lat aquest diumenge 32 vols no protegits pels serveis mínims previstos per a aquesta jornada. És a dir que Vueling preveu operar el 90% dels 561 vols programats per avui a tot Espanya, 503. A nivell internacional, l’afectació és també mínima: la companyia calcula que podrà executar amb normalitat el 92% dels trajectes.

«El 90% de clients afectats per aquestes cancel·lacions han sigut ressituats en altres vols o han demanat bo o reembors, i el 10% encara està pendent d’escollir una opció», assegura l’empresa en un comunicat reproduït per Europa Press.

Notícies relacionades

Més enllà dels caps de setmana que queden de vaga fins a acabar el gener, els tripulants de cabina de Vueling també pararan dimarts 6 i dijous 8 de desembre, dies festius a Espanya i, com a tals, susceptibles de concentrar més activitat aèria.

La plantilla reclama una pujada de sou de més del 2% que li proposa la companyia. «Després de 6 mesos de negociacions, a l’apartat econòmic, no hem rebut cap proposta mínimament realista per actualitzar els nostres salaris», explica el sindicat Stavla a la seva pàgina web, on reclama també a l’empresa que aquesta pujada sigui del 13,4%, per anivellar els seus ingressos amb el cost actual de la vida.