Conflictivitat laboral

Vueling salda la primera jornada de vagues amb 54 cancel·lacions preventives i «sense incidències»

L’aerolínia assegura haver operat el 90% dels seus vols programats sense problema i demana als treballadors que desconvoquin les aturades

Vueling salda la primera jornada de vagues amb 54 cancel·lacions preventives i «sense incidències»

Ferrán Nadeu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Primera jornada d’un llarg cicle de vagues dins de Vueling. Els tripulants de cabina de l’aerolínia propietat del grup IAG han aturat aquest dimarts la seva activitat per reclamar a l’empresa un augment de sou que els permeti fer front a l’encariment dels preus i pretenen repetir la mobilització tots els divendres, diumenges i dilluns des d’aquest dimarts 1 de novembre fins al 31 de gener de l’any que ve. La seva intenció és fer-ho també els dies 6, 8, 24 i 31 de desembre i el 5 de gener.

Tanmateix, de moment la vaga arrenca sense gaire impacte. Segons el balanç ofert per l’aerolínia a mig matí, la companyia ha operat el 90% dels vols programats «amb normalitat». «La puntualitat ha sigut del 93,3% a l’aeroport de Barcelona i del 92,02% a tota la xarxa», ha apuntat l’empresa en un comunicat.

La firma assegura que treballa des de divendres passat en un pla de flexibilització per als clients que ha inclòs la cancel·lació preventiva de 54 vols que estaven programats per a aquest dimarts i que no estaven protegits pels Serveis Mínims establerts pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. A Barcelona en concret, s’han cancel·lat aquest dimarts 25 dels 156 vols programats, cosa que suposa, en aquest cas, haver operat amb normalitat un 84% del total.

Segons ha explicat l’empresa, la majoria de clients ja havien sigut ressituats ahir, bé en altres vols de Vueling o d’altres companyies o en mitjans de transport alternatius.

«Precarietat salarial»

Notícies relacionades

En el seu balanç, Vueling ha aprofitat també per demanar al sindicat que ha organitzat la vaga, STAVLA, que desconvoqui les aturades. Tanmateix, aquesta organització laboral ha defensat, tal com recull Europa Press, que «el col·lectiu de tripulants de cabina de passatgers no pot continuar immers en la situació de precarietat salarial en la qual es troba mentre l’empresa allarga en el temps la negociació del conveni col·lectiu».

Així, la intenció del sindicat és mantenir les aturades. Davant això, Vueling ja ha avançat que preveu que aquesta ràtio de 90% de vols operats es mantingui tots els dies que duri la mobilització.