Internacional Socialista

Sánchez demana a la CEOE que s’assegui amb els sindicats per aconseguir ja un acord salarial

  • El president del Govern defensa la necessitat de donar «seguretat als treballadors»

Sánchez demana a la CEOE que s’assegui amb els sindicats per aconseguir ja un acord salarial

EFE/ Chema Moya

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

 El president del Govern i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha reclamat aquest diumenge a la CEOE que s’assegui a negociar amb els sindicats per aconseguir un acord en matèria de salaris.

 Així ho ha assenyalat durant el seu primer discurs com a president de la Internacional Socialista, en la clausura del XVII Congrés que s’ha celebrat a Madrid aquest cap de setmana.

 «Demano a la patronal, a la CEOE, que s’assegui amb els sindicats per aconseguir ja un acord salarial que doni seguretat als treballadors», ha afirmat durant la seva intervenció, en la qual ha destacat la promoció dels drets laborals com una de les principals línies d’actuació del seu nou mandat al capdavant de la IS.

Notícies relacionades

Així, ha defensat que la consolidació del treball digne i dels drets laborals va ser l’embrió del qual va néixer la Internacional Socialista i a Espanya el seu Govern ha aprovat una reforma laboral que ha avançat «com mai» els últims 40 anys a aportar «estabilitat» i «dignitat» i que ha situat la negociació col·lectiva en el centre de les relacions laborals.

En aquesta línia, ha indicat que en l’etapa que obre al capdavant de l’organització buscarà avançar en aquesta matèria «promovent l’adopció de clàusules comercials que persegueixin el compliment d’estàndards mínims, enfortint la tasca d’institucions multilaterals a les Nacions Unides en defensa dels drets laborals i el comerç just» i en tercer lloc «garantint l’extensió d’aquests drets als llocs de treball generats per la revolució tecnològica i digital», ha afirmat.