Vottun

Una ‘start-up’ catalana crea una eina per rastrejar criptomonedes robades

  • Vottun crea un servei per certificar la procedència de diners per a fiances judicials o sentències de pagament i retornar-lo a víctimes de frau

Una ‘start-up’ catalana crea una eina per rastrejar criptomonedes robades
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ‘start-up’ catalana Vottun ha creat una eina per verificar la procedència de criptomonedes confiscades per la policia. L’empresa ha col·laborat amb els Mossos d’Esquadra per trobar una solució per facilitar la traçabilitat i certificar la procedència de les carteres de monedes digitals de dubtosa procedència i, així, evitar l’intercanvi amb fonts fraudulentes. Aquesta iniciativa permetrà als cossos policials digitalitzar el procés de congelació i custòdia dels criptoactius, així com protegir i gestionar de manera transparent els seus moviments. Vottun ha rebut una ajuda de 14.950 euros de la Generalitat per engegar el programa pilot, segons ha fet públic aquest diumenge la conselleria d’Empresa en un comunicat.

Notícies relacionades

Vottun està especialitzada en serveis per a empreses que utilitzin la tecnologia ‘blockchain’ i en els últims tres mesos han desenvolupant un sistema d’intercanvi que permeti la transferència a moneda FIAT, és a dir, a la moneda utilitzada a cada regió per a l’intercanvi comercial, que en el cas de Catalunya és l’euro. L’eina servirà per certificar la procedència de diners per a fiances judicials o sentències de pagament, així com per tornar els diners a les víctimes de frau, segons ha explicat la cofundadora de Vottun Marta Vallès.

Actualment, el pilot ja està acabat i es troba en fase d’avaluació pels Mossos d’Esquadra. Vottun és una ‘start-up’ fundada per Marta Vallès i Luis Carbajo, actual conseller delegat, el 2018 a Barcelona. Actualment, compta amb un total de 20 treballadors.

Temes:

Criptomonedes