Ajudes europees

Seat accepta el PERTE i confirma la planta de bateries de Sagunt

El projecte presentat per l’empresa espanyola i el grup Volkswagen seguirà el seu curs a l’espera de noves convocatòries d’ajuda

1
Es llegeix en minuts
Xavier Pérez
Xavier Pérez

Cap de redacció Motor

Especialista en Periodista de motor centrat en el sector de l'automòbil i la motocicleta, així com en totes les árees d'economía relacionades amb la industria de l'automoció, la movilitat sostenible i l'electrifcació.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Seat i el Grup Volkswagen, impulsors del projecte Future Fast Forward, accepten la resolució del PERTE publicat fa deu dies per part del Govern. El contrari hauria sigut notícia. Bé és cert que l’import adjudicat pel Govern no va ser l’esperat pel consorci automobilístic i les 60 empreses vinculades al projecte, però estimen que és suficient avançar la proposta i apostar per l’electrificació de forma definitiva. «Avui és un dia històric per a tots nosaltres. Fem un pas estratègic. Seat SA, el Grup Volkswagen, Power Co i les empreses del projecte Future Fast Forward hem acceptat la resolució del PERTE VEC i conjuntament invertirem 10.000 milions a Espanya», ha apuntat aquest matí el president de Seat, Wayne Griffiths

Notícies relacionades

L’acceptació del PERTE suposa l’arrencada d’un projecte que ha de fer que Seat lideri la transformació de la mobilitat elèctrica a Espanya. La part important d’aquest ‘sí’ de Seat i el Grup Volkswagen és que es dona llum verda a l’inici dels treballs per construir la gigafactoria de Sagunt. Segons assenyala Griffiths «és un primer pas i, ara, continuarem buscant solucions per desenvolupar el nostre ambiciós pla d’electrificació. Estem liderant el desenvolupament dels cotxes de la plataforma Small BEV per al Grup Volkswagen. Per a això, el Grup Volkswagen electrificarà les fàbriques de Martorell i Pamplona, a més de posar fil a l’agulla amb la gigafactoria valenciana de la mà de PowerCo Spain». 

El president de Seat ha volgut incidir en el fet que «aquest pla impulsarà la transformació de la nostra indústria i ajudarà a crear milers de nous llocs de treball i a mantenir la competitivitat del país. L’acceptació del PERTE per part del Grup Volkswagen i de Seat és una mostra del ferm compromís amb Espanya i amb Europa». Ara caldrà continuar treballant amb noves ajudes procedents de les comunitats autònomes i apostar per la presència en un segon PERTE previst per a l’any vinent per completar el projecte.

Temes:

Seat Volkswagen