Convocada per la CGT

Vaga de Renfe d’aquest dilluns, 7 de novembre: trens afectats, horaris i serveis mínims

El sindicat també manté la convocatòria per a divendres, 11 de novembre

Vaga de Renfe d’aquest dilluns, 7 de novembre: trens afectats, horaris i serveis mínims
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dilluns, 7 de novembre, és el primer dels dos dies en què el sindicat SFF-CGT ha convocat vaga a Renfe, malgrat l’acord del nou conveni col·lectiu subscrit divendres entre l’empresa i els sindicats Semaf, CCOO i UGT. L’altre dia amb aturades convocades d’aquesta setmana és divendres, 11 de novembre. La CGT reclama una pujada salarial conforme a la inflació i una jornada de 35 hores.

La vaga a Renfe ha començat aquesta mitjanit passada i durarà fins a les 23.00 hores. El Ministeri de Transport ha imposat serveis mínims del 75% als trens de Rodalies en hora punta i del 50% la resta del dia. Als trens de Mitjana Distància i Avant s’estableix el 65% dels serveis habituals, i als d’Alta Velocitat i Llarga Distància el servei serà del 72%. Quant als trens de mercaderies, el trànsit es redueix al 25%. Els serveis mínims de Renfe inclouen tots els trens de Mitjana Distància i AVE, Avlo, Alvia, Euromed i Intercity, que sí que circularan en el seu horari habitual.

Notícies relacionades

Als viatgers de l’AVE / Llarga Distància i Mitjana Distància afectats se’ls oferirà, sempre que sigui possible, viatjar en un altre tren en l’horari més aproximat a l’adquirit. Si no desitgen fer el viatge, podran anul·lar o canviar per a una altra data el seu bitllet sense cap cost. Les operacions d’anul·lació o canvi es poden fer a tots els canals de venda de Renfe.

Les reivindicacions de CGT

Amb la convocatòria de vaga, a la qual estan cridats 14.000 treballadors, la CGT reclama una pujada salarial lineal que sigui garant de l’IPC real i un augment del personal que es contractarà el 2023 per «convertir els contractes temporals en contractació indefinida». A més, demanen una normativa de mobilitat «transparent i justa», l’eliminació de les categories d’ingrés que generen «una doble escala salarial» i la implantació de la jornada de 35 hores en còmput setmanal. A això s’hi sumen mesures per possibilitar la conciliació de la vida familiar i laboral.