Mercats

La borsa del dilluns 7 de novembre del 2022

1
Es llegeix en minuts

L’Ibex 35 i la resta de borses europees han tancat amb guanys aquest dilluns després de les fortes alces de divendres, molt pendents de les eleccions de meitat de mandat (‘midterm’) als EUA. Les enquestes apunten a un Congrés dividit, amb els republicans recuperant la Cambra de Representants i els demòcrates, a priori, mantenint el Senat.

Aquesta setmana continuen coneixent-se resultats empresarials, com els de Ryanair que s’han publicat aquest dilluns, i que han mostrat un benefici de 1.370 milions en el primer semestre de l’exercici fiscal. L’aerolínia de baix cost ha dit que el trànsit i les tarifes d’aquest període superen les del mateix període del 2019 per la «forta recuperació

A Espanya s’han publicat les xifres de Sacyr, amb un benefici de 68 milions fins al setembre, un 13% més. A més, en el pla empresarial, ha sigut notícia també Indra, que ha anunciat l’adquisició de la línia de negoci de gestió del trànsit aeri de Selex ES.

Dels grans valors han acabat a la baixa Iberdrola (0,05%); i Santander (0,32%) i han pujat Inditex (0,21%) i BBVA (0,62%).

Notícies relacionades

Després de les alces de la setmana passada, en la qual va publicar els seus resultats del tercer trimestre, Telefónica ha protagonitzat la caiguda més gran de l’índex, l’1,41%, seguida de Naturgy, el 0,87%, i Ferrovial, el 0,85%.

A Europa, la borsa de Frankfurt ha avançat el 0,55%, Milà, el 0,9%; Londres ha caigut el 0,48%, i París ha repetit el tancament de divendres.

Temes:

Ibex 35 Borsa