Cita especialitzada

Barcelona acollirà a l’abril el primer congrés català del treball

La trobada anunciada pel conseller Torrent servirà per debatre els canvis en el mercat laboral

Barcelona acollirà a l’abril el primer congrés català del treball
1
Es llegeix en minuts

Barcelona acollirà l’any que ve el primer ‘Congrés Català del Treball’. Així ho ha anunciat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, que ha explicat que l’esdeveniment, que tindrà lloc a finals d’abril, té com a títol ‘Els treballs en una nova economia per a la vida’.

Genís Roca, Judit Vall, Miquel Puig, Sara Moreno, Anna Ginès, Ivan Miró, Ignasi Beltran, Dolors Bassa i Andreu Mas-Colell conformen el comitè científic que assessora la Conselleria. El titular d’Empresa ha fet aquest anunci durant el col·loqui ‘El futur dels treballs’, celebrat en el Col.legi d’Economistes de Catalunya i en el qual han participat Dolors Bassa, exconsellera de Treball, Afers Socials i Famílies entre els anys 2016 i 2017, i Andreu Mas-Colell, que va ser conseller d’Economia i Coneixement entre el 2010 i el 2016.

La idea és analitzar els grans canvis que es produeixen al món laboral. La incorporació d’avenços tecnològics disruptius incideix progressivament en les formes de treball, en la tipologia de les ocupacions, en les habilitats laborals requerides i fins i tot obre la porta a replantejar la posició del treball productiu en el nostre model socioeconòmic.

És en aquest context en el qual es prepara el congrés, «a fi d’impulsar un espai de reflexió sobre el futur dels treballs i les principals tendències que el marcaran, les dinàmiques a nivell mundial i les implicacions que poden tenir per al nostre país».

Punt de trobada

Notícies relacionades

El congrés permetrà, alhora, convertir-se en el punt de trobada de referents acadèmics, socials, polítics i econòmics a nivell nacional i internacional, generar sinergies, i debatre les necessitats d’actuació des de les polítiques públiques. I tot això, amb l’objectiu de nodrir l’Estratègia Catalana del Treball 2030, que la Conselleria té previst elaborar com un instrument per fer front als reptes que encara el nostre país en l’àmbit laboral durant els pròxims anys.

Els eixos temàtics que es tractaran en el congrés es divideixen en set blocs: passat, present i futur dels treballs, la implicació dels estats en els treballs, la formació com a factor clau del futur dels treballs, organització del temps de treball i debat sobre la setmana laboral de quatre dies o les condicions de treball per a una societat justa i diversa, entre altres qüestions.