Seguretat Social

¿En quins mesos cobraran la paga extra els pensionistes el 2023?

  • Les prestacions es revaloritzaran segons marqui l’IPC, tal com estableix la nova reforma aprovada pel Govern central

¿En quins mesos cobraran la paga extra els pensionistes el 2023?
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El 2023 serà el primer any de plena vigència de la nova normativa en pensions i això posarà fi a la tradicional pagueta compensatòria que alguns governs han abonat per compensar els efectes de la inflació.

Notícies relacionades

Els pensionistes cobraran, com sempre, 14 pagues. La de cada mes més dues més al desembre i al juny. Sobre això no hi ha canvis. No obstant, l’any passat l’1 de gener els pensionistes van rebre en els seus comptes bancaris una pagueta per compensar la diferència entre el 0,9% que havien pujat les seves prestacions i el 2,5% en què havia tancat l’IPC de l’any. ¿Per què van rebre aquesta pagueta? Doncs perquè la nova normativa –que lliga automàticament les pensions a l’IPC– havia entrat en vigor a meitat de curs i aquell any les prestacions no s’havien apujat automàticament amb la inflació.

I pel mateix motiu que l’any passat hi va haver pagueta no n’hi haurà en aquest exercici. Ja que el Govern central, ja des de l’1 de gener, apujarà les prestacions segons l’IPC de l’any anterior i no serà necessari que compensi cap diferència. La intenció de l’Executiu és transmetre predictibilitat i confiança als pensionistes, perquè estiguin tranquils i sàpiguen que cada any s’apujaran les seves pensions segons el que s’apugi l’IPC, ni més ni menys.