SECTOR IMMOBILIARI

El Corte Inglés ven el seu emblemàtic centre de Portal de l’Àngel a Barcelona

El comprador, la ‘joint venture’ de Redevco i Ares, invertirà un total de més de 200 milions d’euros, incloent-hi un pla per revitalitzar l’edifici | L’edifici té 18.000 metres quadrats en un dels millors carrers comercials de la Ciutat Comtal

El Corte Inglés ven el seu emblemàtic centre de Portal de l’Àngel a Barcelona
1
Es llegeix en minuts

Final de l’operació. La ‘joint venture’ formada per la gestora immobiliària Redevco i un dels fons d’Ares ha tancat la compra de l’emblemàtic local d’El Corte Inglés del cèntric carrer Portal de l’Àngel de Barcelona, propietat de la cadena de grans magatzems. Els nous propietaris invertiran 200 milions d’euros, entre l’operació i la reforma de l’immoble, a desenvolupar i reposicionar un complex d’ús mixt, en el qual es combinarà l’ús comercial i d’oficines. Fa un any, la firma liderada per Marta Álvarez posava a la venda aquest complex comercial i d’oficines a Barcelona, emmarcat dins el seu procés de reorganització del seu patrimoni immobiliari, que inclou desprendre’s d’importants actius com el gratacel Torre Titania i el número 10 de la Puerta de Sol, tots dos a la capital espanyola.

Notícies relacionades

En un comunicat, Redevco apunta que es tracta d’«una atractiva oportunitat d’inversió donada la seva ubicació» i una aposta per «millorar la sostenibilitat i l’habitabilitat dels espais urbans», una cosa que secunda Ares. JLL i Pérez Llorca han assessorat els compradors, i Cushman & Wakefield i Cuatrecasas, els venedors. Finalment, la nova propietat ha descartat fer-hi habitatges de luxe o un hotel, atesa la dificultat administrativa de la seva tramitació.

L’actiu havia sigut reposicionat per El Corte Inglés recentment, amb l’entrada a la planta baixa de Samsung i la firma d’esports Under Armour, tot i que la rendibilitat no s’ha aconseguit en la mesura de l’esperat, tal com va explicar EL PERIÓDICO el juliol passat. La companyia estimava duplicar el trànsit de compradors per l’establiment, fins a uns 30.000 al dia. La plaça Portal de l’Àngel va rebre, el 2021, 4,5 milions de visitants i podria tancar aquest any en més de 8 milions.