Rànquing de l’OCU

Llista dels supermercats que més han apujat els preus aquest any

  • Pots estalviar fins a un 20% al cistell de consum (si elegeixes bé)

Llista dels supermercats que més han apujat els preus aquest any

Gustavo Cuevas

1
Es llegeix en minuts

L’OCU ja ho va advertir al juliol: la inflació està impactant de ple al cistell de consum. Però hi ha més coses: totes les cadenes de supermercats han apujat els preus. Per primera vegada i sense excepció.

Però tal com adverteix l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), tot i que hi ha una pujada de preus generalitzada, no tots els productes pugen el mateix. D’entre tots, destaca la pujada del preu de l’oli de gira-sol, que augmenta el 118%.

Després, les magdalenes i la margarina (75%) i els plàtans, pasta, oli d’oliva i farina, amb pujades del 50% o superiors. Només hi ha un petit grup de 12 productes, que pertanyen a la categoria d’higiene i fruites, que tenen lleugeres baixades: xampú (-5%), alvocat (-10%), kiwi (-6%).

I tot i que totes les cadenes de supermercats han apujat els preus, no ho han fet en la mateixa proporció. L’estudi de l’OCU assenyala quines són les grans cadenes que més han apujat els preus. Aquesta és la llista dels quatre més cars:

  1. Dia & Go (17,1%).

  2. La plaça de Dia (16,2%).

  3. Mercadona (16,2%)

  4. Dia (15,2%).

Per contra, els tres que menys pugen són, de menys a més:

  1. Alimerka (8,4%).

  2. Carrefour Express (8,5%).

  3. BM Urban (8,8%).

Notícies relacionades

Si es té en compte un establiment concret, repeteix en el rànquing un any més el supermercat de la cadena Sánchez Romero, a l’exclusiu barri d’Arturo Soria, a Madrid.

Per comunitats autònomes, les més cares són les Balears, Euskadi, les Canàries i Catalunya. I la més barata és la Comunitat de Madrid, juntament amb La Rioja, Extremadura, Galícia i Múrcia.