Infraestructura estratègica

El president de la Fira de Barcelona creu «coherent» ampliar l’aeroport del Prat

Pau Relat defensa que les infraestructures es dimensionin en funció de les necessitats de l’activitat internacional de Catalunya

El president de la Fira de Barcelona creu «coherent» ampliar l’aeroport del Prat

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de laFira de Barcelona, Pau Relat, ha dit aquest dimecres que seria «coherent» plantejar l’ampliació per a la «intercontinentalitat» de l’aeroport de Barcelona-el Prat tenint en compte la inversió de prop de 400 milions d’euros per part de Fira 2000 per ampliar el recinte de Gran Via i reformar el de Montjuïc.

En un acte a Barcelona, ha defensat que l’ampliació de les instal·lacions firals de la institució estan fetes amb perspectiva de llarg recorregut per tenir recinte per als pròxims 15-20 anys. Relat va participar aquest dilluns en la comissió de l’ampliació creada el setembre per Foment del Treball, igual com Elena Mayoral, d’Aena.

Ser competitius

Per això, veu pertinent dimensionar les infraestructures de Catalunya per poder donar resposta a les necessitats creixents de la seva activitat internacional, amb la qual busquen continuar sent competitius i «continuar liderant».

Notícies relacionades

«Convé assumir la necessitat i responsabilitat de disposar d’idees, recintes, infraestructures i eines adequades per competir en aquest món global», ha insistit, i ha recordat que hi ha més de 30.000 fires al món i 1.200 recintes firals.

Menys visitants asiàtics

Quant al 2022, ha explicat que aquest any serà un molt bon any per a la institució i molt semblant al 2019, tot i que limitat per l’assistència dels visitants asiàtics, mentre que per al 2023 es preveu un context més similar a l’any previ a la pandèmia.