Tributació

Foment farà «tots els possibles» per portar l’impost a les fortunes al Constitucional

Sánchez Llibre afirma que recorrerà als grups parlamentaris en cas que el tribut s’aprovi en el Congrés

Foment farà «tots els possibles» per portar l’impost a les fortunes al Constitucional
1
Es llegeix en minuts

Continua l’ofensiva contra l’impost temporal als patrimonis de més de tres milions d’euros. El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha insistit que l’impost sobre les grans fortunes proposat pel Govern central «és un impost precipitat, poc rigorós, populista i electoral», en declaracions a Cuatro.

Ha anunciat que, si s’aprova aquest nou tribut en el Congrés dels Diputats, «Foment farà tots els possibles per presentar davant el Tribunal Constitucional (TC) un recurs d’inconstitucionalitat perquè s'elimini, a través dels grups parlamentaris que vulguin plantejar el nostre posicionament».

La patronal presidida per Sánchez Llibre ja va promoure una iniciativa similar a través del Defensor del Poble després que l’impost del patrimoni, la vigència del qual s’havia anat prorrogant en els Pressupostos de l’Estat, es convertís en permanent. Però la iniciativa no va prosperar, tot i que sí que el PP va recollir el guant.

Notícies relacionades

Sánchez Llibre ha recordat que el Grup Parlamentari Socialista va rebutjar un impost d’aquestes característiques plantejat per Podem al Congrés dels Diputats el 7 de juny passat al·legant que es tractava d’una proposta no consensuada, amb risc de solapament i de dubtosa eficiència recaptatòria. «No pot ser que en tres mesos el partit socialista hagi canviat de posicionament», ha retret.

«L’impost del patrimoni és un tribut que no hi és a cap país amb un sistema democràtic», ha afegit, –«si a sobre ara volen plantejar un impost superposat que ja paguem les comunitats que paguen el patrimoni, doncs és encara més de dubtosa constitucionalitat».

Temes:

Impostos