Negociació

El Govern central planteja una pujada salarial del 3,5% per als funcionaris

El Ministeri d’Hisenda porta la proposta a la reunió d’aquesta tarda amb els sindicats, en la qual s’abordarà la possibilitat de reduir la jornada laboral a 35 hores

El Govern central planteja una pujada salarial del 3,5% per als funcionaris
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Ministeri d’Hisenda estudia una pujada salarial per als empleats públics del 3,5% per al 2023, segons han confirmat a aquest mitjà fonts sindicals, que, no obstant, assenyalen aquesta oferta com a punt de partida d’una negociació que comença avui.

Junt amb el tema salarial, el Ministeri d’Hisenda porta a la reunió d’aquesta tarda amb els sindicats CCOO, UGT i CSIF a la taula de general de funció pública la intenció de tancar un pacte plurianual i la possibilitat de reduir la jornada laboral a 35 hores. Des d’Hisenda no confirmen xifres, perquè la negociació està oberta.

Des d’UGT i CCOO ja havien avançat que el seu objectiu en la negociació és tancar un acord plurianual, que permeti el manteniment i la recuperació del poder adquisitiu i que això inclouria revisar el 2% aprovat per a aquest any.

Junt amb això, busquen la implantació de la jornada laboral de 35 hores, així com millores en l’accés a l’ocupació pública i en la carrera, promoció i classificació professional.

Notícies relacionades

CSIF, que dissabte passat va celebrar una manifestació a Madrid, exigeix també al Govern central que actualitzi els salaris públics per recuperar el poder adquisitiu i que negociï una pujada salarial plurianual donant així exemple al sector privat.

Demanen, així mateix, mesures econòmiques «eficaces» que garanteixin uns serveis públics de qualitat aportant els recursos necessaris.