Govern

Calviño deixa la porta oberta a una rebaixa fiscal selectiva o generalitzada

«Aprofitarem tots els instruments al nostre abast», ha dit la vicepresidenta primera

Calviño deixa la porta oberta a una rebaixa fiscal selectiva o generalitzada
1
Es llegeix en minuts
Elena Marín

La vicepresidenta primera del Govern, Nadia Calviño, ha deixat la porta oberta a una rebaixa fiscal per part de l’Executiu. La ministra assegura que el Govern té tota «la determinació per aprofitar els instruments al seu abast, incloent rebaixes fiscals selectives o generalitzades», per alleujar la situació econòmica dels espanyols.

Calviño ha explicat que en el passat, amb referència a la pandèmia, el Govern ha utilitzat aquest recurs quan l’ha estimat oportú. Ha apuntat a la baixada de l’IVA que va posar en marxa l’Executiu, però ha volgut matisar que hi ha diferències entre el que podria fer el Govern central i el que fins ara han anunciat els líders autonòmics del PP. Ha mostrat el seu «rebuig d’un model d’Espanya» que es troba «a la carrera» de la rebaixa fiscal i que posa «uns territoris contra els altres» i enfronta els ciutadans.

Notícies relacionades

S’ha referit així a les decisions de governs populars que aposten per l’eliminació de l’impost de patrimoni. «S’ha de diferenciar entre les comunitats autònomes que defensen una baixada impositiva a les grans fortunes, que va en contra de la progressivitat de la justícia social al nostre país». La vicepresidenta, que ha realitzat aquestes declaracions després de la trobada que ha mantingut a la Puerta del Sol amb Isabel Díaz Ayuso per parlar dels fons europeus, ha criticat l’espiral de baixada d’impostos que aquests últims dies han protagonitzat els diferents presidents autonòmics, inclòs el socialista Ximo Puig, i ha advertit que aquesta dinàmica «no respon a un país cohesionat», ja que només serveix per «debilitar l’estat de benestar». Espanya necessita, ha dit, «un sistema fiscal responsable».

En qualsevol cas, no ha volgut endinsar-se més en la possible baixada d’impostos que la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, està negociant amb el seu soci de govern i s’ha remès en diverses ocasions al futur projecte de Pressupostos.