Mercat immobiliari

Idealista: així estan els preus del lloguer per districtes a Barcelona

Ciutat Vella i l’Eixample van arribar als seus sostres de preus en l’arrendament de vivendes a l’agost

Idealista: així estan els preus del lloguer per districtes a Barcelona
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Barcelona es consolida com la ciutat on més car resulta viure de lloguer, amb una mitjana de 17,6 euros/m² al mes, en un context generalitzat de pujada generalitzada que va tancar el juliol amb una pujada del 6,4% interanual. Fins a 17 capitals de província han registrat xifres rècord, com Palma (12,5 euros/m²), Màlaga (10,9 euros/m²) i València (10,3 euros/m²), segons dades d’Idealista. Madrid, amb 16,1 euros/m² segueix Barcelona quant a carestia del lloguer. 

A la capital catalana, els preus del lloguer van pujar un 20,2% interanual a l’agost, destacant els preus a Ciutat Vella, on assoleixen els 20,8 euros/m² al mes, i l’Eixample (18,6 euros/m² mensuals), els més cars de tota la ciutat i amb un creixement dels valors més ràpid, amb pujades del 29,7% i el 25,6%, respectivament. «Un nou sostre de preus per a totes dues», segons destaca Idealista. 

Nous màxims

Notícies relacionades

En el marc d’aquesta dinàmica d’augments, els segueixen els districtes de Sarrià-Sant Gervasi (17,9 euros/m² al mes) i Horta-Guinardó (13,8 euros/m²), que així mateix han registrat nous màxims després de veure pujar les rendes a l’agost un 13% i un 14%, respectivament. Sant Martí continua entre les zones més cares (17,2 euros/m²), que malgrat créixer un 15,7% interanual es manté per sota del seu límit.

En l’altre extrem, entre els preus més assequibles de la capital catalana, s’hi afegeixen Horta-Guinardó, Nou Barris (12,8 euros/m²) i Sant Andreu (13,5 euros/m²), després de veure incrementats els seus preus a l’agost un 8,7% i un 11,8% respectivament, però lluny dels seus preus màxims de lloguer.