Rebaixes fiscals

Calviño demana a Feijóo que «posi ordre» en una carrera fiscal «destructiva» de les comunitats autònomes

La vicepresidenta primera argumenta que les rebaixes fiscals suposen desmantellar l’estat de benestar

Calviño demana a Feijóo que «posi ordre» en una carrera fiscal «destructiva» de les comunitats autònomes
2
Es llegeix en minuts

La vicepresidenta primera i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha instat aquest divendres el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, que «posi una mica d’ordre» en la carrera fiscal iniciada per comunitats governades pel seu partit a compte de l’impost de patrimoni perquè és «molt destructiva».

Per a la ministra, es tracta d’una «dinàmica irresponsable, incoherent i destructiva per al conjunt del país» i per això cal fer una crida «que algú posi ordre en el Partit Popular i que es pari o es reverteixi aquesta carrera a la baixa, que a més no contribueix en absolut a la progressivitat i a la justícia en el sistema fiscal», ha expressat Calviño en una entrevista amb la Televisió del Principat d’Astúries.

En una posterior roda de premsa oferta a Oviedo juntament amb el president del Principat, Adrián Barbón, Calviño ha insistit en la necessitat que els líders autonòmics del PP que han plantejat la supressió de l’impost de patrimoni «rectifiquin» perquè això suposa «desmantellar l’estat de benestar».

Referent a això, ha apuntat que Andalusia, el govern de la qual ha decidit suprimir-lo com ja fa Madrid, és la segona autonomia per la cua en despesa en sanitat per habitant, només per darrere de la comunitat governada per Isabel Díaz Ayuso, mentre que Múrcia, on el seu Executiu ha anunciat que estudiarà la supressió, té «un problema d’elevat endeutament», cosa que evidencia una falta de responsabilitat fiscal.

Preguntada per l’impost temporal per a grans fortunes que prepara el Govern per al 2023, Calviño s’ha limitat a apuntar que s’està fent un treball tècnic per a la seva definició, sempre amb l’objectiu de «continuar treballant en un sistema fiscal progressiu i just».

«En aquest moment el més important és que reverteixin aquests anuncis, que rectifiquin els líders polítics que estan proposant desmantellar l’estat de benestar», ha expressat Calviño, que s’ha preguntat si «hi ha algú al comandament» en el PP, perquè és «tremendament irresponsable» emprendre «una carrera molt destructiva que ens empobreix a tots».

Notícies relacionades

La ministra ha insistit que «és el moment de posar l’espatlla i que contribueixin més els que més poden, que en aquest cas clarament són les grans fortunes».

Per a Calviño, aquest és el moment «d’aquesta harmonització fiscal de la qual tant es parla, però que sembla que mai arriba» perquè exigeix un consens que ara mateix no sembla donar-se.