Empreses

Les aerolínies europees van augmentar un 30% el preu dels seus bitllets aquest estiu i les ‘low cost’ un 50%

Les aerolínies europees van augmentar un 30% el preu mitjà dels seus bitllets aquest estiu, mentre que les companyies ‘low cost’ ho van fer un 50%

Les aerolínies europees van augmentar un 30% el preu dels seus bitllets aquest estiu i les ‘low cost’ un 50%
1
Es llegeix en minuts

Un informe de Wise, companyia de pagaments ‘online’, compara la variació de la despesa mitjana de 130.000 bitllets en 17 aerolínies europees entre el maig i l’agost respecte al mateix període del 2021, per part de clients de 30 països d’Europa.

Per aerolínies, Scandinavian Airlines és la companyia aèria que més ha augmentat el preu del seu bitllet, amb un 81,5% més, seguida per Air France (+63,5%), Iberia (+57,8%) i Air Europa (+54,7%). Per contra, KLM (+21,5%), Iberia Express (+19,4%) i Aer Lingus (+5,6%), són les que menys pujades han registrat als seus tiquets per volar.

Per la seva banda, les aerolínies de baix cost van incrementar els seus bitllets en un 50% aquest estiu, sent Ryanair, companyia aèria líder a Espanya per trànsit de passatgers, la que més ha augmentat el seu bitllet, un 50,1% més. A més, la britànica easyJet va registrar la menor pujada als seus tiquets, amb un 28,5% més.

En una recent entrevista amb la cadena de ràdio britànica BBC 4, el conseller delegat de Ryanair, Michael O’Leary, va estimar que la tarifa àrea mitjana de l’aerolínia augmentarà en deu euros, ja que passarà des dels 40 euros fins als 50 en els pròxims cinc anys.

Notícies relacionades

El motiu d’aquest canvi per a O’Leary és l’augment del cost del combustible, que «està fent pujar les tarifes aèries», tot i que «també està incrementant les factures d’energia de les cases, cosa que afecta els ingressos disponibles dels ciutadans».

D’altra banda, Iberia Express, en plena vaga de tripulants de passatgers de cabina (TCP) a la seva base de Madrid des del 28 d’agost, va augmentar els seus tiquets un 19,4% i va ser una de les que menys els va incrementar a nivell global.