Segons la OCU

Les companyies aèries no poden cobrar els equipatges de mà, segons l’OCU

La Justícia va rebutjar la política d’equipatge de mà implantada per algunes companyies i ara una altra sentència del Jutjat Mercantil número 1 de Madrid ha tornat a rebutjar aquesta mala praxi

Les companyies aèries no poden cobrar els equipatges de mà, segons l’OCU
1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) adverteix aquest dilluns, que coincideix amb l’inici de les vacances d’agost, que les companyies aèries no poden cobrar un suplement pels equipatges de mà, ja que el preu del bitllet inclou una maleta de fins a 10 quilos.

Així ho assegura en un comunicat en què anima tots els consumidors afectats per aquest suplement que exerceixin els seus drets com a passatgers i reclamin aquesta pràctica «abusiva» davant l’autoritat de consum competent de la seva comunitat autònoma.

En la nota, recorda que fa més de dos anys la Justícia va rebutjar la política d’equipatge de mà implantada per algunes companyies i que ara una altra sentència del Jutjat Mercantil número 1 de Madrid ha tornat a rebutjar aquesta mala praxi.

En concret, la sentència considera equipatge de mà no només les motxilles o bolsos petits dels usuaris, que habitualment s’ubiquen sota del seient, sinó també aquelles maletes petites que no es facturen i es porten als compartiments superiors de la cabina.

Notícies relacionades

El Jutjat afirma que els usuaris afectats estan emparats per la llei de navegació aèria, segons la qual amb el preu del bitllet s’inclou l’equipatge de mà de fins a 10 quilos, així com els objectes que el viatger porti amb ell, inclosos els articles adquirits a les botigues situades als aeroports.

Per això, només es podrà denegar l’embarcament d’aquests objectes i paquets per raons de seguretat, vinculades al pes o a la mida de l’objecte, que, en aquest cas, sí que s’hauran de facturar amb els costos establerts per la companyia.