Empreses

Elon Musk assegura a Twitter que «comprarà el Manchester United»

El conseller delegat de Tesla no aclareix si el seu missatge mostra seriosament la seva intenció o es tracta d’una broma

Elon Musk assegura a Twitter que «comprarà el Manchester United»

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

El conseller delegat de Tesla i home més ric del món segons Forbes, Elon Musk, va publicar aquest dimarts un breu missatge a Twitter en què va dir: «A més, compraré el Manchester United. De res».

Conegut pels seus estirabots i farols financers, Musk no hi va afegir res més i no va deixar clar si es tracta d’una broma o si realment té la intenció de comprar el club de futbol anglès, però donada la seva imprevisibilitat i el seu portent econòmic, la mera publicació del missatge va generar multitud de reaccions.

El missatge anterior de Musk a Twitter deia: «Per ser clar, recolzo la meitat esquerra del Partit Republicà i la meitat dreta del Partit Demòcrata».

Musk és l’home més ric del món segons Forbes, tot i que la major part de la seva fortuna són accions de Tesla, així que la seva posició fluctua constantment en funció del valor de mercat dels títols de l’empresa de vehicles elèctrics de luxe.

El 6 d’agost, Musk va assegurar que l’acord per aconseguir Twitter per 44.000 milions de dòlars –el va trencar a principis de juliol–, es podria tancar si l’empresa li facilita detalls sobre com estima el nombre de comptes falsos o de ‘spam’.

L’empresari, mentrestant, va remarcar que si, per contra, es demostra que les informacions ofertes per Twitter als reguladors són falses, l’operació no podria tancar-se tal com es va pactar.

Notícies relacionades

Musk va notificar a principis de juliol la seva intenció d’anul·lar la compra de la tecnològica, acordada entre les dues parts per 44.000 milions, i aquesta va respondre amb una demanda en un tribunal especialitzat en disputes comercials per forçar-lo a completar l’operació.

L’argument del responsable de Tesla és que la xarxa social no li va entregar les xifres sobre comptes falsos que ell requeria, mentre que Twitter assegura que això és només un pretext per evitar completar l’operació, que cada vegada resulta menys atractiva per la baixada de la cotització de l’empresa i la pèrdua de patrimoni de Musk fruit de la caiguda dels mercats borsaris.