Aeroports

Vaga a easyJet: aquests són els vols cancel·lats aquest diumenge

Les aturades provoquen 13 cancel·lacions i 18 retards a Barcelona, Palma de Mallorca i Màlaga

Vaga a easyJet: aquests són els vols cancel·lats aquest diumenge

EFE / Alejandro García (Efe)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La vaga convocada pels tripulants de cabina de passatgers (TCP) de l’aerolínia easyJet ha deixat aquest diumenge la cancel·lació de 13 vols i retards en 18 més, amb especial incidència a l’aeroport de Barcelona-el Prat, segons la informació proporcionada pel sindicat USO. Fins a les 13:00 hores s’han suspès vuit vols a l’aeroport català –les operacions d’anada i tornada a Ginebra, Bristol, Nàpols i Milà Malpensa–, i s’han registrat quatre retards en sortides i d’altres en arribades.

El secretari general d’USO-easyJet a Barcelona, Pier Luigi Copello, ha valorat el sisè dia de vaga en la companyia aèria i ha destacat l’«èxit» que està tenint la convocatòria a l’aeroport del Prat. Copello ha destacat que els treballadors estan començant a notar l’«acostament» per part de l’empresa, un canvi de postura que reben «molt positivament», segons ha indicat en una declaració gravada difosa als mitjans de comunicació.

Notícies relacionades

Els assistents de vol de l’aerolínia protesten perquè la negociació del II Conveni Col·lectiu es troba en situació de bloqueig per part de la companyia amb la convocatòria de nou dies de vaga. Les aturades van començar el 2 i 3 de juliol, van seguir des de divendres 15 fins aquest diumenge i es prolongaran els dies 29, 30 i 31 de juliol als aeroports de Barcelona, Palma de Mallorca i Màlaga que són els tres únics aeroports amb base de la companyia a Espanya.

A més dels vols a Barcelona, també han sigut cancel·lats els següents: Palma de Mallorca-Berlín, Palma de Mallorca-Nàpols, Berlín-Palma de Mallorca, Nàpols-Palma de Mallorca, i Màlaga-París. Mentre que en les demores, l’aeroport de Palma ha tingut tres retards en sortides i quatre en arribades, i el de Màlaga dos i un, respectivament.