Pacte abans de l’agost

Treball i sindicats s’esforcen per tancar l’Estatut del Becari mentre la patronal es distancia

  • La cotització per atur i la compensació de despesa obligatòria per a les empreses són els serrells pendents

Treball i sindicats s’esforcen per tancar l’Estatut del Becari mentre la patronal es distancia

Epi_rc_es

2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les negociacions per definir el nou Estatut del Becari entren en la recta final, amb el Ministeri de Treball esforçant-se per tirar endavant la mesura abans que s’acabi el juliol. La voluntat és un acord tripartit amb la patronal i els sindicats, però mentre els segons pentinen els serrells i pressionen per concretar sota els seus esquemes qüestions com la cotització per atur i la compensació de despesa obligatòria per als estudiants en pràctiques, la CEOE agafa distància. Així coincideixen diverses fonts presents en el diàleg social, que assenyalen que ja en anteriors reunions els empresaris van buscar marcar terreny i es fan a la idea que el Govern acabi tirant endavant la reforma únicament amb les centrals.

Treball i els agents socials s’han reunit aquest dimecres durant unes quatre hores i es podria tractar de la penúltima de les taules de diàleg sobre aquest tema. Els negociadors del departament liderat per Yolanda Díaz s’han compromès a remetre a les parts l’esborrany final i abans de final de mes no és descarta que els implicats es tornin a reunir per ultimar serrells i tancar el text. Un dels compromisos que s’han polit respecte a l’esborrany anterior és el període transitori perquè les universitats i empreses suprimeixin les pràctiques extracurriculars sobre les quals ja hi ha convenis firmats.

La nova data és el 31 de desembre del 2024. A partir de llavors ja no se’n podrà fer cap d’aquesta mena i els alumnes o bé hauran de cursar pràctiques contemplades dins el pla d’estudis o bé hauran de firmar un contracte d’aprenentatge. Els negociadors arriben així a un punt intermedi entre els tres anys de transició que plantejaven des de l’Executiu i l’aplicació immediata que demanaven els sindicats.

Notícies relacionades

«Hi ha hagut avanços significatius», ha considerat el secretari de joventut de CCOO, Adrià Junyent. Els sindicats són molt més a prop de l’acord que la patronal, que encadena diverses negociacions amb el Govern, que se’n despenja. Malgrat l’acord per a la reforma laboral, la pujada del salari mínim interprofessional a 1.000 euros no va comptar amb el seu plàcet, així com tampoc l’última pujada de les cotitzacions socials impulsada per José Luis Escrivá per alimentar la guardiola de les pensions. Els d’Antonio Garamendi –que té eleccions patronals al novembre– encara no han dit que ‘no’ a la reforma, però no sorprendria cap dels seus interlocutors si ho acabessin fent.

L’entrada o no de la patronal condicionarà com de concreta serà l’obligatorietat de les empreses de cobrir les despeses dels estudiants. L’esperit de la norma és que fer pràctiques no suposi un cost addicional en matèria de transport o material per als alumnes, però Treball podria acceptar una interpretació més afí als plantejaments sindicals si els empresaris no recolzen la mesura. El mateix podria passar amb el límit de becaris per empresa, segons la mida de la plantilla. Ara mateix l’esmentada limitació no està sobre la taula, tot i que hi va ser.