Estiu ‘mogut’

Vagues a EasyJet i Ryanair al juliol: Dates d’aturada i protestes a les aerolínies

  • La cinquena jornada de protestes a Ryanair coincideix amb l’arrencada de les reivindicacions a EasyJet

  • ¿On puc comprovar si el meu vol de Ryanair s’ha cancel·lat per la vaga de la companyia?

  • El Govern estableix uns serveis mínims superiors al 50% per a la vaga d’EasyJet

  • Aquesta és l’última hora de la vaga de Ryanair

  • ¿T’has quedat sense vol per la vaga de Ryanair? ¿Tens dret a compensació?

Vagues a EasyJet i Ryanair al juliol: Dates d’aturada i protestes a les aerolínies

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’arribada de les vacances d’estius’estan veient afectades per les aturades convocades pels sindicats USO i Sitcpla, que reclamen millores en les condicions laborals dels tripulants de cabines de passatgers (TCP). La vaga de Ryanair travessa aquest divendres la seva cinquena jornada de protestes, després de les aturades convocades els dies 24, 25, 26 i 30 de juny. Per la seva banda, l’aerolínia EasyJet començarà les seves reivindicacions aquest 1 de juliol, i es prolongarà diversos dies d’aquest mateix mes.

Per ara, des de Ryanair informen que l’alteració dels seus vols i les parades són «molt menors» a les previstes pel «poc suport» que ha rebut la vaga. No obstant, el funcionament habitual d’aeroports com el de Mallorca s’ha vist alterat pels retards i les cancel·lacions de diversos vols.

Surt Ryanair, entra EasyJet

El final de les aturades convocades per Ryanair coincideix amb els dos primers dies de protestes a EasyJet. Així doncs, les dues companyies han convocat jornades de vaga per a l’1 i 2 de juliol. En el cas d’EasyJet, també s’han convocat aturades per als dies 3, 15, 16, 17, 29, 30 i 31 de juliol; i sumen un total de nou jornades de reivindicacions.

Amb tot, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha fixat els serveis mínims del 57% dels vols d’EasyJet a l’aeroport de Barcelona, percentatge similar al 56% i 51% establert respectivament a Màlaga i Palma de Mallorca, les altres dues ciutats espanyoles on opera la companyia britànica.

Notícies relacionades

Per la seva banda, per als vols de Ryanair els serveis mínims fixats pel Govern varien entre el 36% i el 80% en funció de la distància i el transport alternatiu, uns percentatges que els sindicats qualifiquen de «totalment abusius» i que «vulneren el dret de vaga».

Principals afectacions

Fins ara, la vaga dels TCP de Ryanair ja ha causat estralls a diversos aeroports d’Espanya. A Palma de Mallorca, la principal afectada, hi ha hagut 39 retards. Per darrere, Barcelona, amb 24 retards, i Madrid, amb 19, també han notat les conseqüències de les protestes. Així mateix, a Màlaga s’han cancel·lat un total de 26 vols, comptant sortides i arribades, mentre que a Barcelona ha passat el mateix amb 19 trajectes més.