Condicions laborals

Els tripulants de cabina d’EasyJet, convocats a nou dies de vaga al juliol

Els treballadors de l’aerolínia suïssa exigeixen les mateixes condicions salarials que els seus companys d’altres països europeus, amb un sou base que ronda els 950 euros més les hores de vol

Els tripulants de cabina d’EasyJet, convocats a nou dies de vaga al juliol

Epi_rc_es

2
Es llegeix en minuts

El sindicat USO ha convocat aquest dimarts nou jornades de vaga de tripulants de cabina en l’aerolínia EasyJet a Espanya per al primer, tercer i últim cap de setmana de juliol en protesta pel bloqueig en la negociació del conveni que regula les seves condicions laborals.

En roda de premsa, el responsable d’USO a EasyJet Màlaga, Miguel Galán, ha explicat que els treballadors exigeixen les mateixes condicions salarials que els seus companys d’altres països europeus com França i Alemanya, que cobren com a sou base (sense comptar les hores de vol) uns 850 euros més que a Espanya, que ronden els 950 euros.

Aquesta mateixa tarda s’ha celebrat la primera negociació en el Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA), una trobada que segons USO ha finalitzat «sense acord», tot i que sí amb la predisposició del sindicat i l’aerolínia de continuar les negociacions fins al 30 de juny.

Per això, el sindicat, que abans de la trobada esperava que EasyJet hi acudís amb «una posició raonable», manté la convocatòria de la vaga.

L’aerolínia ha deixat clara la seva decepció per la convocatòria d’aturada «en un moment tan crític per a la indústria», especialment perquè, segons diuen, ja han fet un progrés «considerable» cap a un nou conveni col·lectiu.

Per això, l’empresa espera que USO torni a les negociacions per continuar mantenint un diàleg «constructiu».

Increment salarial del 40%

Els tripulants que treballen a Espanya aspiren a un increment salarial que rondaria el 40% del salari base, que actualment se situa en 950 euros, als quals cal sumar-hi les hores de vol, una quantitat, que segons Galán, amb prou feines arriba per pagar el lloguer o la hipoteca a Barcelona, Màlaga i Palma.

Així mateix, el sindicat demana que l’increment del salari base no impliqui una retallada de l’import de les hores de vol, així com que s’inclogui en el pagament un plus d’antiguitat, un augment salarial de l’IPC durant la vigència del conveni, o que es limitin les hores de vol per afavorir el descans de la tripulació, entre altres coses.

La vaga tindrà lloc als aeroports del Prat, Màlaga i Palma els dies 1, 2, 3, 15, 16, 29, 30 i 31 de juliol, ha precisat Galán, que no ha explicat quants vols es veuran afectats i ha demanat disculpes als passatgers.

L’empresa, per la seva banda, ha explicat que si finalment es porta a terme l’aturada, «és previsible que es produeixin algunes interrupcions» en els vols amb procedència i destinació Màlaga, Palma i Barcelona durant aquells dies.

«En el dia d’avui EasyJet planeja operar el seu programa complet [de vols]», ha afegit l’aerolínia, que ha assegurat als clients que faran «tot el possible per minimitzar qualsevol interrupció».

Notícies relacionades

També han convocat vaga els tripulants de cabina de l’aerolínia irlandesa Ryanair, en aquest cas per a aquesta mateixa setmana, els pròxims 24, 25, 26 i 30 de juny i 1 i 2 de juliol, després de no arribar a un acord amb la representació de l’empresa en la reunió celebrada al SIMA el 16 de juny.

La vaga està convocada en les deu bases de l’aerolínia a Espanya: Madrid, Màlaga, Sevilla, Alacant, València, Barcelona, Girona, Santiago de Compostel·la, Eivissa i Palma.

Temes:

Easyjet