Regulació

Els titulars de criptomonedes hauran de fer una declaració anual

La mesura està previst que entri en vigor l’1 de gener de l’any que ve

Els titulars de criptomonedes hauran de fer una declaració anual
1
Es llegeix en minuts

Els titulars de criptomonedes i les establiments que operin amb aquests actius hauran de presentar a Hisenda una declaració informativa anual a partir de l’1 de gener del 2023, amb informació sobre les operacions i saldos.

Aquesta nova obligació, prevista en la llei de lluita contra el frau i avançada aquest dimarts pel diari ‘Expansión’, apareix desenvolupada a l’esborrany d’un projecte de llei que incorpora diverses modificacions sobre lluita contra el frau i que es troba actualment en fase d’audiència pública.

La declaració haurà d’incloure informació dels qui hagin sigut titulars, autoritzats o beneficiaris de criptomonedes en algun moment de l’any, així com els saldos a tancament d’any, incloent-hi dades com tipus de moneda, nombre d’unitats i valoració en euros.

Notícies relacionades

Per determinar el nombre d’unitats de cada moneda virtual es computaran les existents a l’inici i tancament de l’any, i per a la seva valoració es prendrà la cotització mitjana a 31 de desembre.

Pel que fa a les societats que proporcionin servei de canvi de monedes virtuals per fiduciàries o entre diferents monedes virtuals, també hauran de presentar una declaració anual amb informació de compres, transmissió, permuta i transferència d’actius, identificat a les persones que han operat amb ells.