En la zona euro

Nou avís del Banc que afecta tots els tipus d’hipoteques a part de les variables

  • Així afecta la teva hipoteca que l’euríbor hagi pujat més de l’1%

Nou avís del Banc que afecta tots els tipus d’hipoteques a part de les variables

CARLOS MONTAÑÉS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El vicepresident del Banc Central Europeu (BCE), Luis de Guindos, ha reconegut la possibilitat que els tipus d’interès de la zona euro pugin al juliol, una mesura que afectarà tots aquells que tinguin contractada una hipoteca de tipus variable.

Això es deu a la pujada de l’euríbor, l’índex de referència que més s’utilitza a Espanya per calcular les quotes hipotecàries i que va entrar en positiu a finals d’abril després de més de sis anys en valors negatius, concretament des de gener de 2016. 

Notícies relacionades

No obstant, les hipoteques variables no seran les úniques que veuran endurides les seves condicions. La pujada de tipus d’interès també afectarà les fixes i tots els crèdits en general.

«A Espanya, les condicions de finançament han començat a ser menys folgades en els últims mesos i, previsiblement, podrien experimentar una tensió addicional en el futur més pròxim», remarca el Banc d’Espanya en un comunicat en el qual també afegeix que s’esperen unes condicions financeres «una mica més estrictes» que les que han imperat recentment.