Tecnologia

La ‘start-up’ Wivi Vision tanca un acord amb Cecop per créixer a través de les seves òptiques

  • L’empresa començarà implantant el seu sistema per detectar disfuncions oculars en 3 de les 800 botigues que formen la xarxa

  • La tecnològica es prepara per aterrar als Estats Units i facturar al voltant de 2 milions d’euros aquest any

La ‘start-up’ Wivi Vision tanca un acord amb Cecop per créixer a través de les seves òptiques
2
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

Salt cap endavant de la tecnològica catalana Wivi Vision. Aquesta empresa, que ha desenvolupat una solució per avaluar les capacitats oculars d’una persona a través, per exemple, d’un videojoc, acaba de tancar un acord amb el grup Cecop per portar la seva tecnologia a les 800 òptiques espanyoles que formen part d’aquesta xarxa. L’aliança començarà de moment amb tres botigues situades a Madrid, Galdako (Biscaia) i la Bisbal (Girona), però l’objectiu és que els altres establiments es vagin sumant a la proposta progressivament.

I no només les d’Espanya. Cecop compta amb més de 7.000 òptiques associades distribuïdes en 10 països europeus i americans. De fet, els plans de creixement d’aquesta empresa fundada a Barcelona i que ja té presència a Alemanya, Itàlia i Portugal, passen per aterrar als Estats Units aquest any i al Regne Unit el que ve, dos mercats on l’associació òptica ja té presència. Aquesta arribada es perfila amb l’obertura d’oficines comercials als dos països.

«Aquesta aliança ens permet iniciar una il·lusionant etapa d’expansió internacional i suposa un reconeixement a la solució de Wivi i a l’evolució del sector en la funció visual, a banda d’una ajuda per a l’especialista», explica la cofundadora i consellera delegada de la ‘start-up’, Eva García. «De cara a aquesta nova etapa, Cecop, una companyia líder al sector amb un ampli ‘expertise’ en la indústria amb més de 20 anys, és un suport per a la nostra expansió tant nacional com internacional», afegeix.

L’empresa, que ja té acords similars amb General Òptica, Natural Optics Group i grup CIONE, preveu ingressar aquest any al voltant de 2 milions d’euros, una xifra que, si s’aconsegueix, multiplicaria per sis el volum de negoci de l’any passat.

Noves línies d’ingressos

Notícies relacionades

«La salut visual i, en concret, la teràpia visual és una de les línies estratègiques per a l’òptic independent i la digitalització suposa un gran pas», complementa el responsable de Cecop a Espanya, Alejandro García. «Per a Cecop suposa continuar el camí de suport a l’òptic independent oferint-li eines que li permetin donar valor als serveis professionals que dona i obrir noves línies d’ingressos en els seus centres», afegeix aquest directiu.

Més enllà d’aquests acords, Wivi acaba de ser acceptada en un programa del mercat borsari Euronext a París per preparar empreses per la seva futura sortida a borsa. Si bé la ‘start-up’ espera estructurar-se millor gràcies a aquesta formació, de moment no contempla créixer per aquesta via. De fet, en aquests moments la companyia prepara una ronda de finançament que espera que superi «amb escreix» el milió d’euros, tot i que de moment prefereix no especificar quants diners aspiren a obtenir.