Relleu a Facebook

L’espanyol Javier Oliván serà el número 2 de Meta després de la renúncia de Sheryl Sandberg

L’espanyol Javier Oliván serà el número 2 de Meta després de la renúncia de Sheryl Sandberg

META

1
Es llegeix en minuts

Javier Oliván serà el nou número dos de Meta, la companyia mare de Facebook, Instagram i WhatsApp, després que Sheryl Sandberg, l’actual responsable d’operacions hagi anunciat la seva dimissió.

Ha sigut Mark Zuckerberg, creador i principal propietari de l’empresa, quie ha anunciat el seu relleu en un missatge a Facebook. Sandberg, l’executiva més poderosa de Silicon Valley i autèntic cervell empresarial del grup, se’n va després de 14 anys a l’empresa, i com ha assenyalat Zuckerberg en el seu post «després d’ensenyar-li a portar una companyia» i ser la seva amiga durant molts anys.

Notícies relacionades

Sandberg, que fins ara havia aconseguit sortir indemne dels escàndols que han esquitxat la companyia, està considerada una líder inspiradora per a moltes dones, gràcies als seus llibres sobre lideratge femení i sobre com va superar la mort del seu marit, d’un accident vascular durant unes vacances.

It's the end of an era. After 14 years, my good friend and partner Sheryl Sandberg is stepping down as COO of Meta....

Posted by Mark Zuckerberg on Wednesday, June 1, 2022

Oliván, que ha desenvolupat el negoci d’anuncis i la plataforma de negocis del grup i que està encarregat de desenvolupar el metavers, la gran aposta del grup, serà el pròxim responsable d’operacions, segons Zuckerberg. Passarà a portar també la infraestructura, la integritat, l’analítica, el màrqueting, el desenvolupament corporatiu i el desenvolupament d’equips. Segons el fundador de Facebook, el seu rol serà «més que un responsable d’operacions tradicional».

Temes:

Facebook