Comunitat de Madrid

Madrid deflactarà la tarifa de l’IRPF segons l’augment mitjà dels salaris i no amb la inflació

La presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, va anunciar dilluns que l’Executiu impulsaria aquesta mesura per «contrarestar els efectes fiscals de la pujada dels preus»

Madrid deflactarà la tarifa de l’IRPF segons l’augment mitjà dels salaris i no amb la inflació
1
Es llegeix en minuts

El Govern de la Comunitat deflactarà la tarifa autonòmica de l’IRPF d’acord amb el creixement mitjà dels salaris a la regió, segons ha aclarit el conseller d’Hisenda, Economia i Ocupació, Javier Fernández-Lasquetty, en la roda de premsa posterior al Consell de Govern.

La presidenta regional, Isabel Díaz Ayuso, va anunciar dilluns que l’Executiu impulsaria aquesta mesura per «contrarestar els efectes fiscals de la pujada dels preus i els salaris que s’està produint per l’actual conjuntura econòmica». L’objectiu és que entri en vigor el gener del 2023.

Notícies relacionades

«El criteri que seguirem en l’increment mitjà dels salaris aquest any 2022. Ens sembla que és el que respon millor al que tècnicament és la deflactació, que és evitar que el creixement salarial desplaci la renda del contribuent d’un tram a un altre i el faci pagar no només més impostos, sinó un percentatge més elevat d’impostos», va especificar el conseller, durant un acte a la Reial Casa de Correus, i es descarta així que es faci d’acord amb la inflació, molt per sobre de l’alça salarial.

De fet, els salaris pactats en convenis col·lectius, tant d’empresa com sectorials, van pujar fins al mes d’abril una mitjana del 2,4%, sense gairebé canvis respecte al març (2,36%) i molt per sota de l’augment dels preus, ja que la dada d’inflació per al quart mes de l’any es va situar en el 8,3%.