Límit al preu del gas

Ribera calcula entre un 15% i un 20% el descompte en el preu de l’electricitat

La ministra ha remarcat la importància de comptar amb referències de preus d’electricitat «a futur» per a la indústria

Ribera calcula entre un 15% i un 20% el descompte en el preu de l’electricitat
1
Es llegeix en minuts

La ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha dit aquest dilluns que la rebaixa del preu de l’electricitat amb l’entrada en vigor del límit al preu del gas és dins de la incertesa, però el seu departament treballa de forma prudent en la hipòtesi que serà d’entre un 15% i un 20%.

La rebaixa efectiva per als consumidors dependrà de l’evolució del preu del gas i de la cobertura horària que s’aconsegueixi amb les altres fonts d’energia, però l’important és que el nou sistema ofereix «folgança» per a una modificació de les tarifes i per impulsar la contractació d’electricitat a mitjà i llarg termini per part de la indústria, ha dit Ribera en declaracions als mitjans.

La ministra, que ha assistit a Santa Cruz de Tenerife a l’acte simbòlic d’inici de desmantellament i trasllat de la refineria de Cepsa a la ciutat, ha remarcat la importància de comptar amb referències de preus d’electricitat «a futur» per a la indústria.

Subvenció del carburant

També s’ha referit a la decisió del Govern central de subvencionar amb 20 cèntims cada litre de combustible als consumidors durant tres mesos, una mesura que s’està avaluant per si a partir de finals de juny necessita «modulació».

«Estem treballant en l’equip econòmic» per conciliar la cobertura àgil i immediata per a tots els consumidors amb «una precisió cada vegada més gran» dels treballadors, professionals i sectors que ho necessiten en gran manera, ha exposat.

«Ens volem adequar a les necessitats de cada moment» per així, a finals de juny, introduir «els ajustos» necessaris en la mesura, veure si necessita «modulació» o es manté «en els mateixos termes»

Taxa verda a les Canàries

Notícies relacionades

Quant a la reclamació de les Canàries perquè l’arxipèlag quedi exempt de la taxa verda al transport aeri que promou la Unió Europea, la ministra ha coincidit que les illes tenen «una singularitat» com a territori ultraperifèric i per tant «s’ha de cuidar» molt la mobilitat i «el cost relatiu per als usuaris».

«Treballarem junts en les solucions adequades», les propostes del Govern de les Canàries «solen ser molt raonables», ha apuntat Ribera.